Някогашен довереник на Бенямин Нетаняху започна да дава показания срещу

...
Някогашен довереник на Бенямин Нетаняху започна да дава показания срещу
Коментари Харесай

Приближен до Нетаняху свидетелства срещу него в делото за корупция

Някогашен поддръжник на Бенямин Нетаняху стартира да дава показания против него по делото за корупция на, съобщи " Гардиън ".

Нир Хефец, някогашен представител на Нетаняху, е основен очевидец на обвиняването, от който се чака да даде значими показания в процеса. Обвиненията против Нетаняху са за машинация, корист с власт и приемане на рушвет. Бившият министър-председател, в този момент водач на опозицията, отхвърля да е направил каквото и да било нарушаване.

През 2009 година Хефец приключва дългогодишната си кариера като публицист и стартира работа като представител на държавното управление на Нетаняху, а през 2014 година става представител и консултант на семейство Нетаняху. През 2018 година, откакто е задържан по отношение на едно от делата за корупция, Хефец се съгласява на договорка да стане очевидец и дава на проверяващите записи на диалози с някогашния министър председател и негови близки.
 В Израел гласоподават ново държавно управление, само че без Нетаняху
В Израел гласоподават ново държавно управление, само че без Нетаняху

Ключова смяна

Във встъпителните си показания Хефец съобщи, че Нетаняху е " фанатик на тематика надзор ", когато става въпрос за обществения му имидж, и че " контролът му върху всичко, обвързвано с медийните въпроси и каналите му в обществените мрежи, не би могъл да бъде по-голям ".

Бившият министър-председател на Израел от управлението на страната, откакто през 2019 година му бяха повдигнати обвинявания. Той употребява трибуната си, с цел да се нахвърля неведнъж върху органите на реда, медиите и съдилищата, че са почнали " лов на вещици " против него.
 Израел се готви за допустима война с Иран
Израел се готви за допустима война с Иран

Обещава при война да извърши интервенции със средства, с които преди не е разполагал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР