Някога приемали ли сте таблетките си без прием на вода?

...
Някога приемали ли сте таблетките си без прием на вода?
Коментари Харесай

Ето защо винаги трябва да пиете хапчетата с вода

Някога приемали ли сте таблетките си без банкет на вода? А знаете ли до какво би могло да докара това? Езофагеални язви, които могат и да доведат съдбовен излаз. Не сте предполагали, че е допустимо едно на пръв взор безобидно решение да бъде толкоз рисково?
Кой тип медикаменти имат ерозивно деяние? НСПВЛ/НСПВС, антибиотици и лекарствени субстанции съдържащи калий, само че съгласно лекарите съвсем всяко едно лекарство под формата на таблетка може да провокира сходен проблем. Това се дължи на ерозивното деяние на тези лекарствени субстанции.
 Хапчета за намаляване – 5 неща, които не знаете за тях Хапчета за намаляване – 5 неща, които не знаете за тях
Всички сме чували за хапчета за намаляване – на всички места сме бомбардирани от реклами за тях и „ невероятната “ им ефектив...
Язвите засягат най-вътрешния пласт на хранопровода, а точно мукозата.
Освен язви може да се получи и пострадване на хранопровода или по-точно на мускулния му пласт, в случай че таблетката е с по-голям размер, а това да докара до вътрешен кръвоизлив, развиване на сепсис и съдбовен излаз за доста малко време.
Това, което би трябвало да имате поради когато се съмнявате, че е допустимо да има засядане, е че хранопровода няма волеви рецептори, което значи, че бихте усетили болката единствено при напреднал етап на положението. Възможно е да усетите обаче парене, гадене, липса на вкус, повръщане на кръв. При съществуване на последния признак би трябвало неотложно да потърсите лекарска помощ.
Лечението на напредналите стадии на положението е единствено едно – оперативно. Ако положението е в начален етап лекуването може да бъде смяна в диетата, която да отстрани храни и питиета предизвикващи киселини (като кафе, сода, шоколад, алкохол, мента, домати, цитрусови плодове, лютиви и мазни храни) или лекарствена терапия предписана от доктор.
 4 метода да се отървете от паническите пристъпи без медикаменти 4 метода да се отървете от паническите пристъпи без медикаменти
Паническите пристъпи са ужасни, даже да не изпадате в най-крайни етапи провокират стеснение и безвластие. Ръцете ви стартират да се потя...
За да предотвратите сходен излаз е добре да приемате таблетките си с най-малко чаша вода. Важно е водата да е задоволително количество и да приемете известно количество преди усвояване, до момента в който пиете хапчето и по-късно. Може и да приемете таблетките и със сок, което да провокира по-обилно слюноотделяне, което да спомогне ослизяването на хранопровода и лесното прекосяване на таблетката.
Какво да вършиме за по-бързо възобновяване? Намалете напрежението в всекидневието си, посредством правене на извършения, наспивайте се добре, яжте дребни порции по- постоянно, останете прави 2-3 часа след хранене, избягвайте приема на алкохол, приемайте доста вода, сведете до най-малко пушенето, свалете килограми, в случай че сте с наднормено тегло.
Кои са храните които ще ви оказват помощ да се възстановите? Това са храните богати на фибри, като ядки, овесени ядки, ленено семе, ябълки, банани, моркови, броколи, сладки картофи, спанак, храни богати на протеини. 
След като научихте всичко това, ще опитате ли още веднъж да приемете хапчетата си без банкет и на вода?
 Съвет на диетолог: Пиенето на минерална вода може да ни навреди Съвет на диетолог: Пиенето на минерална вода може да ни навреди
Със стоплянето на времето минералните води стават все по-търсени и употребени, само че някои от тях не са толкоз безвредни за здравето ни. К...

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР