Някога емблема на времето си, днес бившият ресторант Заводска среща

...
Някога емблема на времето си, днес бившият ресторант Заводска среща
Коментари Харесай

Счупени стъкла, риск от пожар и спукани тръби застрашават близо 50 семейства в столичен квартал

Някога емблема на времето си, през днешния ден някогашният ресторант " Заводска среща " в индустриалната зона на София, се е трансформирал в проблем за 49 фамилии.

Опасност от пожар, спукани тръби за парно, видящи счупени стъкла сса единствено част от главоболията, които им основава.

Разположено в индустриалната зона на София - жк " Толстой ", в заведението всеки ден се хранели служащи от околните заводи и предприятия. До средата на 90-те, когато ресторантът стопира да съществува и се трансформира в проблем. Проблем, за всички 49 жилището ситуирани над него.

" Най-големият проблем е, че е отворено отвред. Това лято дори се наложи с метла да избутам стъклата, които се бяха закачили по този начин, че да не паднат върху някого ", споделя Калина Веселинова.

" Имахме няколко случая с бездомни хора, които влизаха вътре да пренощуват и палеха огньове, както и с мигранти. Викали сме пожарна, с цел да не пламне блока ", споделя Екатерина Филчева.

" Топлообменната система на парната апаратура на целия блок минава през въпросното заведение. И поради, че има счупени прозорци, зимно време имаме примерно спукани тръби ", споделя Станислав Димитров.

Така, с цел да не останат изненадващо на студено, от етажната благосъстоятелност постоянно държат в касата аварийни пари за ремонт на инсталацията.

Преди няколко години от Район " Надежда " вършат наставление на притежателя. Фирма, която съгласно обществено наличната за нея информация, през годините сменя предмета си на активност няколко пъти. Собствениците демонстрират угриженост, само че за малко.

" Дойде представител техен на нашето общо заседание, беше наясно с всички проблеми, знае защо става въпрос, само че от този момент връзка с тях нямаме ", споделя Екатерина.

Екип на NOVA също ги потърси. Разбрахме, че парцела се продава, само че получихме заричане.

" Поемаме уговорката в идващите дни, както да отидем и да забележим какъв е казуса, по този начин и да се опитаме по най-бързия метод да го отстраним и да затворим още веднъж обекта. Желанието ни е преди празниците да бъде затворен ", даде обещание Веско Янков, представител на компанията притежател на парцела

Въпреки желанието обаче, към сегашния миг някогашната " Заводска среща " към момента наподобява по същия метод. И основава същите проблеми.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР