Някъде се пошегувах, че Големия шлем стана Турски шлем. Сега

...
Някъде се пошегувах, че Големия шлем стана Турски шлем. Сега
Коментари Харесай

"Големия шлем" стана "Турски шлем", шансът ни е в строежа на "Белене", смята Първанов

Някъде се пошегувах, че " Големия шлем " стана " Турски шлем ". Сега имаме дребни шансове да се върнем в мача – да построим " Белене " и да вземем част от " потока " – не 64, а 15-16 милиарда кубика (газ) ", това сподели през днешния ден по Би Ти Ви президентът (2002-2012 година) Георги Първанов. Коментарът му беше във връзка енергийните планове на Балканите.

Като президент през 2008 година той подписа с сътрудника си Владимир Путин четири съглашения, свързани с енергетиката - за газопровода " Южен поток ", за планиране, доставка и създаване на АЕЦ " Белене ", за основаване на интернационална планова компания за нефтопровода Бургас-Александруполис и за отработеното нуклеарно гориво. Първанов ги дефинира като " Голям шлем за България ", по сходство на купата от тениса, която се присъжда на състезателите, спечелили четирите най-големи шампионати през сезона. В следствие нито един от плановете не се осъществя.

Според Георги Първанов АЕЦ " Белене " би трябвало да се приключи със съществено държавно присъединяване, в случай че България желае да бъдем фактор в енергетиката на района, а за творби от централата ток имало пазар на Балканите.

Коментирайки приватизацията, Първанов уточни, че тя е била извършена калпаво и по метод, поради който страната не е спечелила съвсем нищо. Той подсети, че още през 2010 година е изискал основаването на комисия, сходна на тази по досиетата, която да събира и оповестява информация за покупко-продажбите от този интервал. " Там е огромната взаимозависимост на българската политика ", заключи Георги Първанов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР