Ня малко са изненадите, но и не толкова изненада. Една

...
Ня малко са изненадите, но и не толкова изненада. Една
Коментари Харесай

Eвелина Славкова, Тренд: Не изключвам „Възраждане“ да стане втора политическа сила, те са в перманентна кампания

Ня малко са изненадите, само че и не толкоз изненада. Една от тях е огромна отдалеченост сред ГЕРБ и Политическа партия, която стартира да се улавя още от април. Вече тази отдалеченост е към 9%.  Това съобщи в ефира на Нова ТВ социологът Евелина Славкова от „ Тренд “.

Изненади може да има тъй като сред 25-30%, които се двоумят за кого ще гласоподава. Първият мъчно може да бъде преместен. Но в Политическа партия, Движение за права и свободи и Възраждане може да има изненада. Не изключвам хипотезата „ Вазраждане “ да стане втора политическа мощ. Там има прикрит избор, те ще генерират протестния избор, който не вижда друга партия, която да успее да притегли техните гласове. Защото те са в перманентна политическа акция, с цел да натрупа дивиденти. Не партията на Стефан Янев ще генерира протестния избор. Същото се отнася и до Движение за права и свободи, която ще разчита и на вота в Турция и чужбина, което също може да се окаже втора политическа мощ, разяснява Славкова.

Трудно ще бъде ГЕРБ и Политическа партия да създадат кабинет, те ще би трябвало да търсят трета политическа мощ. Но няколко са незнайните – ГЕРБ по какъв начин ще изясни на електората си, че ще прави коалиция с Политическа партия, която арестува водача им. Ще бъде доста мъчно съставянето на работещо държавно управление. Може да бъде по-експертно, без ярки политически фигури, с цел да бъде с някакъв небосвод това ръководство. Сега картината е доста неразбираема – незнайните са повече, в сравнение с известните, уточни социологът.

69% от българите чакат работещ кабинет. Ако не се случи и още веднъж се отива на избори, тогава политическите обединения ще изгубят още поддръжка, без „ Възраждане “, сподели на финала Славкова. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР