NVIDIA тихомълком сключи споразумение за придобиване на OmniML — стартъп

...
NVIDIA тихомълком сключи споразумение за придобиване на OmniML — стартъп
Коментари Харесай

NVIDIA тихомълком придоби OmniML – разработчикът на решения за обработка на AI за периферии

NVIDIA тихомълком подписа съглашение за придобиване на OmniML — стартъп в региона на AI, учреден преди към две години, съгласно The ​​Information. Няма информация за приблизителната сума на договорката, само че се знае, че договорът за придобиване е подписан още през февруари тази година.

OmniML е профилирана в построяването на решения за обработка на AI-натоварванията на периферии. Стартъпът е особено ориентиран към минимизиране и усъвършенстване на работните натоварвания при машинното образование, в това число и за огромните езикови модели (LLM), тъй че да могат да се извършват на edge-оборудване, а не в облаци или огромни дейта-центрове.

През 2022 година OmniML събра $10 милиона за развиване. Според основния изпълнителен шеф на стартъпа Ди Ву (Di Wu), технологиите на OmniML преодоляват празнината сред AI-приложенията и периферните устройства, увеличавайки капацитета на оборудването. В резултат на това става допустимо внедряването на по-икономични и елементарни за реализация ИИ-системи на разнообразни хардуерни платформи.

Месец преди договорката с NVIDIA, OmniML разгласи партньорството си с Intel. По това време се споделяше, че OmniML усъвършенства своите модели за машинно образование за хардуерните съставни елементи на Intel. Дали това съдействие ще продължи и след сливането с NVIDIA не се прецизира.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР