Nvidia (NASDAQ: NVDA) несъмнено поведе първата фаза на бума на

...
Nvidia (NASDAQ: NVDA) несъмнено поведе първата фаза на бума на
Коментари Харесай

Двете компании, които ще поведат следващите фази в развитието на AI

Nvidia (NASDAQ: NVDA) безспорно поведе първата фаза на взрива на изкуствения разсъдък (AI). Цената на акциите й скочи с 245% през последната година, като бизнесите упорстваха да купуват нейните графични процесори (GPU), чипове, които се трансфораха в синоним на AI. Но анализаторите от Goldman Sachs виждат Amazon (NASDAQ: AMZN) като водач във втората и четвъртата фаза на AI, а Cloudflare (NYSE: NET) като водач в третата фаза.

Четирите етапи са разказани в детайли по-долу. Инвеститорите не би трябвало да ги възприемат като обособени събития, а по-скоро като континуум, където нова фаза може да стартира доста преди предходната да е завършила. С други думи, и четирите интервала ще се припокриват до известна степен.
Фаза 1: Полупроводниковите компании ще генерират доходи от чипове, предопределени да поддържат работни натоварвания на AI. Фаза 2: Облачните бизнеси ще създават доходи посредством даване на достъп до AI инфраструктура. Фаза 3: Облачните компании ще генерират доходи посредством включване на AI в програмен продукт и услуги. Фаза 4: Много разнообразни типове организации ще употребяват AI вътрешно за възстановяване на оперативната успеваемост.  Рекордният скок на Nvidia, обвързван с изкуствения разсъдък, който раздруса международните пазари
Рекордният скок на Nvidia, обвързван с изкуствения разсъдък, който раздруса международните пазари

Компанията е покрай оценка от $2 трилиона

Екипът от анализатори на Goldman направи рационален избор. Amazon е най-големият снабдител на облачни услуги в света и компанията към този момент употребява AI, с цел да направи своя логистичен бизнес по-ефективен. По същия метод Cloudflare има забележителна опция да монетизира AI посредством своята платформа за разработчици Workers, дотолкоз, че управлението има вяра, че може да бъде водач в изводите за AI.
 Снимка 651192
Източник:

   1. Amazon.com

Amazon е най-известен със своята империя за електронна търговия. Компанията ръководи най-посещавания онлайн пазар в света и затвърди лидерската си позиция, като влага съществено в логистични благоприятни условия. Тази тактика освен разрешава на Amazon да управлява разноските, само че също по този начин разрешава на компанията да поддържа продавачите с услуги за осъществяване и да радва купувачите с навременна доставка.

Междувременно Amazon употребява господството си в онлайн търговията на дребно, с цел да сътвори преуспяващ рекламен бизнес. Всъщност Amazon се трансформира в третата по величина компания за рекламни технологии в света и анализаторът на Wedbush Securities Скот Девит счита, че тя " е в добра позиция да продължи да поема дял от световните разноски за цифрова реклама за дълголетен интервал ".

И най-после, Amazon Web Services (AWS) е най-хубавото куче в облачната инфраструктура и платформените услуги и реализира мощно наличие в няколко подкатегории на пазара на облачни калкулации. Най-вече консултантската компания Gartner неотдавна призна AWS за водач в услугите за разработчици на изкуствен интелект (AI).
 5 пъти растеж на облагата през четвъртото тримесечие регистрира Amazon
5 пъти растеж на облагата през четвъртото тримесечие регистрира Amazon

Тримесечните доходи на компанията са се нараснали с 14% и са достигнали $170 милиарда

Amazon изглеждаше мощен през четвъртото тримесечие. Приходите се усилиха с 14% до 170 милиарда $ заради инерцията в електронната търговия и рекламата, както и поредното ускорение на приходите от облачни калкулации. Междувременно чистият приход по GAAP доближи $1,00 на акция с понижена стойност, спрямо $0,03 на акция с понижена стойност през миналата година, което демонстрира, че напъните за надзор на разноските се отплащат.

В бъдеще AI би трябвало да бъде попътен вятър за Amazon, както във връзка с възстановяване на успеваемостта, по този начин и на увеличение на приходите. Например, компанията употребява машинно образование, с цел да усъвършенства инвентара и маршрутите за доставка. Това би трябвало да поддържа непрекъснатото разширение на маржа, изключително по отношение на новата тактика за районно осъществяване, която понижи разноските за доставка на единица през 2023 година за първи път от 2018 година, съгласно основния изпълнителен шеф Анди Джаси.

Междувременно Amazon неотдавна показа Bedrock, облачна услуга за създаване на генеративни AI приложения. Компанията също по този начин разгласи Amazon Q, генеративен AI бизнес помощник. И двата продукта основават нови благоприятни условия за монетизация, които би трябвало да оказват помощ на Amazon да се възползва от възходящото търсене на AI. Всъщност Джаси има вяра, че вложенията в AI ще " доведат десетки милиарди долари доходи за Amazon през идващите няколко години ".

В бъдеще анализаторите на Wall Street чакат Amazon да усили приходите си с 11% годишно през идващите пет години. Тази оценка прави настоящата му оценка от 3,2 пъти продажбите да наподобява рационална, макар че е лека награда по отношение на тригодишната междинна стойност от 2,9 пъти продажбите.
 Компанията за киберсигурност Cloudflare излиза на борсата през септември
Компанията за киберсигурност Cloudflare излиза на борсата през септември

Тя бе оценена на 3,2 милиарда $ през 2016

   2. Cloudflare

Cloudflare дава услуги за приложения, мрежи и сигурност, които усъвършенстват продуктивността на корпоративната инфраструктура и програмен продукт в публични облаци и частни центрове за данни. Освен това компанията предлага изчислителни услуги и услуги за предпазване посредством своята платформа за разработчици Workers, която оказва помощ на бизнеса да построява и внедрява приложения, и е особено фокусирана върху активирането на изкуствен интелект.
 Снимка 612579
Източник:

Миналата година основният изпълнителен шеф Матю Принс сподели: " Според нашите оценки Cloudflare е най-често употребяваният снабдител на облачни услуги измежду водещи започващи AI компании. " Той също по този начин съобщи, че компанията е " в неповторима позиция да се трансформира в водач в изводите с изкуствен интелект ". Принс имаше поради Workers AI, неотдавна пусната услуга, която разрешава на бизнеса да извършва AI приложения на Nvidia GPU, конфигурирани в мрежата.

Cloudflare ръководи най-бързата облачна мрежа на пазара, а Forrester Research неотдавна призна компанията за водач в платформите за периферна разработка. Тези качества в действителност биха могли да оказват помощ на Cloudflare да се трансформира в главен състезател на пазара за извеждане на AI, макар мощната конкуренция от Amazon и Microsoft.

Cloudflare регистрира мощни финансови резултати за четвъртото тримесечие. Броят на клиентите му се повиши със 17%, а междинният действителен клиент е похарчил с 15% повече през последната година. На собствен ред приходите се усилиха с 32% до 362 милиона $ през четвъртото тримесечие, а чистият приход, който не е съгласуван с GAAP, се удвои до 53 милиона $. Инвеститорите имат основателна причина да считат, че инерцията ще продължи

В бъдеще Grand View Research има вяра, че пазарът на крайни компютри ще пораства с 37% годишно до 2030 година, а Cloudflare е подготвен да се възползва от тази опция поради мощната си позиция в периферните платформи за разработка. Но International Data Corp. също по този начин класира Cloudflare като водач в мрежовия достъп с нулево доверие и този пазар се предвижда да се уголемява със 17% годишно до 2030 година

Като цяло Cloudflare има положителни шансове за 20% годишен растеж на приходите до края на десетилетието и тази оценка може да е консервативна според от това какъв брой добре компанията монетизира AI. Така или другояче, актуалната му оценка от 23,7 пъти продажбите е търпима. За да бъде ясно, този мултипликатор не е на ниска цена, тъй че акциите съвсем несъмнено ще бъдат променливи.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на акции на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР