Nvidia достигна пазарна капитализация от 1 трилион долара при отварянето

...
Nvidia достигна пазарна капитализация от 1 трилион долара при отварянето
Коментари Харесай

Nvidia достигна пазарна капитализация от 1 трилион долара

Nvidia доближи пазарна капитализация от 1 трилион $ при отварянето на борсата през днешния ден, присъединявайки се към клуба на „ софтуерните трилионери “. „ Технологичен трилионер “ е компания в тази област с пазарна капитализация над 1 трилион $. Акциите на Nvidia би трябвало да се задържат над 404,86 $, с цел да запазят това отличие денем.

Миналата седмица акциите на производителя на чипове се повишиха с над 25%, откакто компанията разгласява тримесечни резултати с горна и долна граница, които доста надминаха прогнозните оценки.

Важно е да се означи, че Nvidia предвижда продажби на стойност 11 милиарда $ единствено за второто фискално тримесечие на 2024 година. Очакваните продажби бяха с 50% по-високи от предстоящите 7,15 милиарда $.

Годината беше знаменателна за производителите на чипове, за част от софтуерната промишленост и за NASDAQ, задвижвана частично от лудостта по изкуствения разсъдък и от опцията за закъснение на повишението на лихвите от Федералния запас на Съединени американски щати.

Графичните процесори на Nvidia са от решаващо значение за генеративните платформи с изкуствен интелект като ChatGPT на OpenAI и Bard на Гугъл. Компанията исторически е водач в региона на по този начин наречените „ дискретни “ или независими графични процесори, като до неотдавна доста консуматори смятаха, че се употребяват най-вече за натоварен гейминг.

Появата на добива на криптовалути и изкуствения разсъдък прекатурна това разбиране, а цените на акциите на производителите и доставчиците на графични процесори, в това число Nvidia, AMD и TSMC се покачиха доста през последните няколко месеца.

За разлика от тях, Intel, която се бори с проблеми с инвентара и провокации в региона на развойната активност, исторически е фокусирана върху пазара на чипове за централни процесори (CPU).

Клубът на софтуерните трилионери

Тази пазарна капитализация на Nvidia я слага паралелно с други компании, измежду които Apple, Alphabet, Amazon и Microsoft, които имат пазарна капитализация от над 1 трилион $. Преди отварянето на борсата във през днешния ден акциите на Nvidia към този момент бяха поскъпнали със 166,5% от началото на годината.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР