Нужно е разширяване на правомощията на Европейската прокуратура така че

...
Нужно е разширяване на правомощията на Европейската прокуратура така че
Коментари Харесай

Цачева: Европейската прокуратура трябва да разследва и терористични актове

Нужно е разширение на пълномощията на Европейската прокуратура тъй че да проверява терористични актове. Това стана ясно от думите на правосъдния министър Цецка Цачева на конференция, отдадена на основаването на Европейската прокуратура в резиденция Бояна.

Изграждането на бъдещата институция е един от целите на нашето европредседателство. Плановете са тя да проработи през ноември 2020 година На форума участва и основният прокурор сотир Цацаров, както и правосъдния министър на Люксембург Феликс Бриз, европейски магистрати и специалисти.

Правосъдният министър заяви, че по време на нашето председателство още 2 страни са решили да се причислят към Европейската прокуратура - Холандия и Малта.

4.9 млн. евро е проектобюджета за 2019 година като 2,3 млн. ще бъдат за личен състав, 1,9 млн. оперативни разноски и 0,6 млн. инфраструктура. Тя ще се обитава в Люксембург напълно покрай съдът на Европейския съюз, заяви Феликс Бриз.

" Сега е време за действителното създаване на Европейска прокуратура. Предстоят установяване на процедурите и разпоредбите за европейски основен прокурор ", разгласи в своето приветствено слово Сотир Цацаров. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР