Нужно е да имаме институционални действия. Както е и по

...
Нужно е да имаме институционални действия. Както е и по
Коментари Харесай

Кирил Петков вече напълно убеден, че сигурността трябва да е в ръцете на МС

Нужно е да имаме институционални дейности. Както е и по закон и институциите да работят . Този извод прави съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков в студиото на Българска национална телевизия след вчерашната и днешната срещи на институции, отдадени на националната сигурност във връзка със повишението на напрежението в Израел.

Ако е бил поканен на срещата при президента през вчерашния ден, Кирил Петков е щял да отиде, само че форматът по този начин и не станал до края явен . Отишъл е премиера Денков, който от самото начало слага акцент точно върху потребността от работа на институциите. Отделно на това, съгласно Петков, в действителност е трябвало да има КСНС , защото това е законния формат.

Двете срещи потвърдили и на Петков, че новият формат по ръководство на сигурността би трябвало да е в Министерски съвет, защото очевидно от едната страна на Дондуков се работи, а от другата не.

Ярък образец за това се вижда точно в Израел , където поради политическата рецесия, а имало пробиви сред институциите, от което се е възползвала една терористична организация, разясни Петков.
 Кирил Петков: Научих повече от CNN, в сравнение с от ДАНС
Кирил Петков: Научих повече от CNN, в сравнение с от ДАНС

Нужна е незабавна промяна в службите за сигурност, изключително предвид на настоящите интернационалните закани

Петков повтори заключението си, че отчетът на ДАНС за обстановката в Близкия изток е бил неизчерпателен, само че има и служби, като Военно разузнаване, които работят добре. Затова и от ПП/ДБ нямат желание да се откажат от промяна на службите. Напротив, от думите на Петков се разбра, че той се усеща още по-мотивиран.

В студиото на Българска национална телевизия Петков още веднъж съобщи, че митингите на миньорите и енергетиците се употребяват от политически партии , които ги заблуждават изцяло, само че по този метод провалят и опциите, които се откриват пред районите с финансирането по ПВУ. Петков още веднъж подсигурява, че държавното управление няма да закрива въглищни тецове, само че те поради самите пазарни условия сами ще отпадат и ще банкрутират. Ако в този момент се върнат Териториалните проекти, това значи, че на хората по места, няма кой да им помогне даже и да се преквалифицират.
 Шенген - залогът на ПП/ДБ за измененията в службите Обновена
Шенген - залогът на ПП/ДБ за измененията в службите

От ГЕРБ показвали непълна подготвеност да поддържат законите в този вид
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР