Нужни са спешни реформи срещу корупцията по високите етажи на

...
Нужни са спешни реформи срещу корупцията по високите етажи на
Коментари Харесай

Радев: Нужни са спешни реформи срещу корупцията по високите етажи на властта

Нужни са незабавни промени против корупцията по високите етажи на властта. Това сподели президентът Румен Радев при откриването на конференция „ Антикорупция и национална сигурност “, която се организира в София, оповестява Dariknews.bg.

" Корупцията, като се изключи че подкопава, е и опасност за нашите жители. Само дружно може дейно да се борим с нея ", сподели той.

За следващ път президентът означи, че към момента не се е намерило решение за политическата рецесия.

Румен Радев сподели още, че експанзията на Русия против Украйна е посочила нуждата от силата на правото в световен проект.

" Войната сподели, че рисковете пред демократичното ръководство и националнатата сигурност са свързани ", акцентира президентът.

" България одобри значимата и виновна роля да води работна група, която да сложи под въпрос и да намерим решения на тематиката за противопоставяне на корупцията, като фактор, засягащ националната сигурност, суверенитета на всяка една от нациите и стабилността на района ", сподели служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

Той уточни, че България е поканила страни от района, разбирайки, че корупция има на всички места и нито една народна власт не е ваксинирана от нея, само че тя има разнообразни аргументи и проявления в другите райони.

По думите му конференцията е кулминационна точка на напъните на българското държавно управление да извърши със наличие Годината на деяние.

Събитието е проведено от Министерството на правораздаването в съдействие с Базелския институт за ръководство и Центъра за проучване на демокрацията. Форумът се организира в границите на самодейностите, включени в Годината на деяние, оповестена от президента на Съединени американски щати Джо Байдън при закриването на Срещата на върха за народна власт през декември 2021 г.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР