Нужни са гаранции за българските общности в Украйна, тъй като

...
Нужни са гаранции за българските общности в Украйна, тъй като
Коментари Харесай

Йотова: Нужни са гаранции за българските общности в Украйна

Нужни са гаранции за българските общности в Украйна, защото там е най-голямата историческа диаспора зад граница, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, представена от Българска телеграфна агенция.

В случай, че в действителност се стигне до спор, евентуално огромна част от тях ще станат бежанци, би трябвало да сме подготвени за този миг и българската страна да предложи най-хубавите условия, разяснява пред публицисти в Сухиндол вицепрезидентът.

По думите й мярката на президента да свика на следващия ден Консултативния съвет за национална сигурност е настояща и навременна, тъй като е значимо България да има народен консенсус за това какви ще бъдат дейностите и ограниченията, които би трябвало да се подхващат оттук насетне.

Тя изрази вяра в документа да има текст, който да дава гаранции на българските общности в Украйна.

" Надявам се разсъдъкът да победи и да се стигне до деескалация на напрежението, тъй като най-страшното, което може да ни се случи, след всички рецесии в които живее целият свят, е боен спор в сърцето на Европа ", уточни Йотова.

В Сухиндол вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави жителите на общината, които за 157-и път означават празника Трифон Зарезан и взе участие в зарязването на лозите в местността " Димчански завои ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР