Нуждата от помощ не признава празник, не признава и делник.

...
Нуждата от помощ не признава празник, не признава и делник.
Коментари Харесай

Помогнете на един млад живот да се справи с левкимията

Нуждата от помощ не признава празник, не признава и делник. Такъв е и казусът с 20-годишния Георги Китапов, който се нуждае от помощ, с цел да се пребори с левкимия.

Още на четиригодишна възраст Георги се сблъсква с подлия рак - диагностициран е с левкемия. Малко след вкарването му в ремисия, в резултат на химиотерапия, на деветгодишна възраст му е открит тестикуларен рецидив. С това съумява да се пребори, само че на 16 години му бива открит следващ рецидив - този път на белия дроб. През цялото това време Георги е лекуван тук, в България, където бива подложен неведнъж на химиотерапия.
За страдание това не е последният път, в който му се постанова да мине през това тежко тестване. Преди няколко месеца, едвам две години откакто е оздравял, за следващ път ракът се връща. Този път Георги е диагностициран с миелоидна левкемия. Отново бива изработен опит да бъде вкаран в ремисия, посредством химиотерапия в хематологията на ВМИ Пловдив, само че след два извършени курса излиза наяве, че резултат няма - в резултат на неведнъж извършените курсове на химиотерапия, Георги е станал устойчив към химията, с която го лекуват тук. След опит да бъде изпратен в София, с цел да бъде лекуван там, той бива подложен в инфекциозно поделение, а лекуването на главното му заболяване бива забавено. Състоянието на Георги се утежнява извънредно бързо, а тук помощ не може да му бъде предоставена. Поради тази причина се взима решение да бъде изпратен на лекуване в Турция, от където има получена оферта за осъществяване на лекуване и трансплантация на стволови кафези, което е неотложно за положението на Георги. Сумата, която се изисква за цялостното му лекуване, е 150 000 евро. Започва акция за набиране на средства, с която съумяваме да съберем нужната сума за излесдвания и химиотерапия, която да вкара Георги в устойчиво положение. Химиотерапията е извършена и остава единствено да се съберат парите за трансплантацията, която коства 110 000 евро, само че защото тя би трябвало да бъде осъществена допустимо най-скоро се взима решение да се подадат документи към здравната каса, от която да ни подкрепят. Един месец по-късно те дават мнение - отхвърлят да финансират трансплантацията под предлог, че тя може да бъде осъществена и тук.
Състоянието на Георги обаче не се повлиява от препаратите, с които е лекуван в България. В момента той е в Турция, където чака да бъде осъществена трансплантацията и да бъде нормализиран. Оставащата сума е към 60 000 лв.. Единствената вяра, която остава, е да се съберат останалите средства, които са нужни, посредством дарителски сметки и ДМС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР