Нуждaтa от енергия ще се увеличава с 30% между 2017

...
Нуждaтa от енергия ще се увеличава с 30% между 2017
Коментари Харесай

МАЕ: Новият свят ще движи енергийните нужди до 2040 г.

Нуждaтa от сила ще се усилва с 30% сред 2017 година и 2040 година и главните движещи сили ще бъдат страните от Азия. Делът на Индия да вземем за пример в този растеж ще бъде от 30%. В Европа енергийните потребности обаче ще понижават. Същото се отнася и до Съединени американски щати, въпреки и в по-малък размер. Това е един от главните заключения от отчет на Международната организация по енергетика (МАЕ), написа Инвестор бг.
Организацията чака, че към 2040 година световната стопанска система ще пораства с по към 3,4% годишно, а популацията ще се усили до 9 милиарда души. Това ще бъде обвързвано с увеличението на каузи на градското население и надлежно ще промени енергийните потребности в международен мащаб.

Така растежът в потреблението на сила ще се дължи главно на страните от Югоизточна Азия и Близкия изток. Принос ще имат още Африка и Южна Америка.

2017 година се характеризира с бързо понижаване на цената на зелените технологии и в същото време бързо електрифициране на бранша на енергетиката. В Китай зелената сила навлиза от ден на ден в енергийния микс, а Съединени американски щати разчитат от ден на ден на шистовия газ и нефт, написа в още в разбора на МАЕ.

В последните две десетилетия енергийното ползване се трансформира доста. Това е обвързвано с използването на природен газ като запас за произвеждане, на появяването на зелените технологии и напъните за подобряването на енергийната успеваемост.

Прогнозата на организацията е, че измененията ще продължат. До 2040 година значително ще се понижи делът на въглищата при производството на сила, за сметка на нисковъглеродните източници. Намалява и делът на петрола, а на природния газ ще остане съвсем без смяна.

Подобряването на енергийната успеваемост също ще има огромна роля – без тези ограничения потреблението на сила ще се удвои до 2040 година.

По отношение на зелените източници на сила слънчевите панели ще играят огромна роля, демонстрират още данните на МАЕ. Секторът се развива бързо в Индия и Китай и това ще е от голяма важност за развиването на енергетиката до 2040 година. В Европейски Съюз вятърната сила е преобладаващата във връзка с ВЕИ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР