НС ще гласува кандидатурата на Каримански за управител на БНБ.

...
НС ще гласува кандидатурата на Каримански за управител на БНБ.
Коментари Харесай

Пламен Шалъфов, ПП: Рисковано е Каримански да е начело на БНБ. Имаме съмнения относно някои елементи от биографията му

НС ще гласоподава кандидатурата на Каримански за шеф на Българска народна банка. Какви са настройките? - зададоха въпроса по NOVA в " Здравей, България "
 Костадин Костадинов Костадин Костадинов Източник: Българска национална телевизия
Костадин Костадинов, " Възраждане ": " Ще подкрепим единствено претендент за Българска народна банка, който е за фискална самостоятелност на БГ, против влизането ни в еврозоната и опазване на лв., както и за възобновяване на суверенитета ни над златния запас, две-трети от който се намира в Лондон…

Нито един претендент до момента не покрива тези условия. Ще участваме в гласуването за Каримански и ще сме срещу. При нас няма златни пръсти, а кардинална политика.

Ще дадем образец за отбрана на националния интерес. Така или другояче процедурата е закъсняла, ще се отиде на нова. Твърде допустимо е да предложим и наша кандидатура, само че тя няма да бъде подкрепена ".
 Филип Попов Филип Попов Източник: NOVA NEWS
Филип Попов, Българска социалистическа партия: " Ние няма да подкрепим Каримански, трябваше и двамата претенденти да се отдръпват. Не разясняваме личността и професионалните му качества. Не би трябвало да е политически обвързана фигура шефът на Българска народна банка, а консенсусна.

Не мисля, че е застрашена целостта на ръководещата коалиция. С Има Такъв Народ ще продължим да работим като сътрудници, не са нарушили съдружното съглашение. Но ползите на БГ би трябвало да са приоритет ".
 Тома Биков Тома Биков Източник: NOVA NEWS
Тома Биков, ГЕРБ: " Нашето гласоподаване зависи от държанието на Политическа партия. Кирил Петков и Асен Василев имат подозрения в репутацията на Каримански. Тогава по какъв начин той може да е подобаващ за ръководител на бюджетната комисия в Народно събрание?! Да дойдат и да обяснят в Народно събрание.

След месец Василев и Каримански ще би трябвало дружно да вършат бюджет. Има ли двоен стандарт? Ако се провали процедурата, ще се прави нова. Сега Българска народна банка има един ослепителен гуверньор в лицето на Димитър Радев ".
 Пламен Шалъфов, Политическа партия Пламен Шалъфов, Политическа партия Източник: Zonanews
Пламен Шалъфов, Политическа партия: " Патова е обстановката, нашият претендент имаше поддръжката на трима от сътрудниците, Каримански е претендент единствено на Има Такъв Народ и може да бъде подсилен от опозицията. Вероятно няма да бъде определен и ще има нова процедура.

Ние направихме крачка обратно и чакахме същото от Има Такъв Народ. За Каримански имаме подозрения по отношение на някои детайли от биографията му, има кореспонденция за него в СГП, която може всеки миг да се трансформира в дело.

Рисковано е подобен човек да е отпред на Българска народна банка. Добрият вид е да има единна кандидатура на опозицията ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР