НС решава за Временна комисия за Nexo, Атанасов: Няма защо

...
НС решава за Временна комисия за Nexo, Атанасов: Няма защо
Коментари Харесай

НС решава за временна комисия за Nexo, Атанасов: Няма защо да връщаме парите


Народно събрание взема решение за Временна комисия за Nexo, Атанасов: Няма за какво да връщаме парите. Депутатите ще обсъдят план на решение за основаване на краткотрайна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на активността на Nexo и обвързваните с нея компании.



Вносители на проекторешението са Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС и група народни представители.
Името на компанията беше обвързвано
с имената на някогашни и сегашни депутати, както и с финансиране на парламентарно показани политически сили. Искането за анкетна комисия е по отношение на осъществяване на евентуална противозаконна активност, в това число връзки с лица и структури, финансиращи тероризма и проведената престъпност, както и финансирането на политически партии в България,
гласи импортираното проекторешение.
От Демократична България оповестиха, че ще поддържат основаването на комисията, като дружно с това разкриха, че 15 от донорите на „ Движение Да България “ са чиновници на Nexo. Те са дарили са общо 199 999 лева за предходната година и съвсем толкоз за 2021, оповестиха от партията.

„ В случая с Nexo става въпрос за една прокурорско-герберска уйдурма. Тя е предизборна и всичко е замислено авансово.
Колегите от „ Да, България “ би трябвало да
решат дали да върнат парите от даренията от чиновници на Nexo, само че все още няма учредения за това. “ Това съобщи пред Нова телевизия съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов.

„ Не съм наясно с детайлите и в никакъв случай не съм обичал да се занимавам с пари. В нашата коалиция е регламентирано кой с какво дава отговор. Но би трябвало да се даде политическа оценка на протичащото се, тъй като тук въпросът не е в донорите. В тази предизборна акция няма да е единствено тематиката Nexo. Ще има и Gemcorp.
Трябва да бъдем бити – дружно и поотделно,
в случай че може. И Политическа партия, и Демократична България. Няколко пъти обсъждахме в парламентарната група след експлоадирането на скандала  – всичко е безусловно чисто “, разяснява той резултатите от вътрешната инспекция на партията, касаеща листата с донори от Nexo, които бяха оповестени обществено.

Той акцентира, че въпросът с връщането на парите би трябвало да го решат сътрудниците му от „ Да, България ”. „ Това е компромат, почиващ на справедливи данни. Така се назовава цялата тази история. „ Да,България ” би трябвало да решат дали да върнат парите, тъй като те са ориентирани към тях. Но все още не виждам такова съображение. Това е и проблем на финансирането на политическата активност в България ”, безапелационен е той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР