НС ратифицира решението САЩ да изградят седми и осми блок

...
НС ратифицира решението САЩ да изградят седми и осми блок
Коментари Харесай

НС, окончателно: САЩ ще изграждат 7 и 8 блок на АЕЦ „Козлодуй”

НС ратифицира решението Съединени американски щати да изградят седми и осми блок на АЕЦ „ Козлодуй ”, съобщи Нова ТВ. Депутатите поддържаха съглашението, подписано през февруари сред държавните управления на България и Съединени американски щати - за съдействие по план за създаване на нуклеарна мощ.

От българска страна подписа си постави министърът на енергетиката в оставка Румен Радев, а от американска - помощник-секретарят в Министерството на енергетиката на Съединени американски щати Андрю Лайт.

В дебата в пленарната зала се включиха единствено партиите от опозицията, които се оповестиха твърдо срещу съглашението. „ Вчера от ПП-ДБ късаха ризи и ревяха, че единствено те гласоподават за прекачване на средства във фонда. Днес точно те ще гласоподават, дружно с сътрудниците си, за одобряването на една кражба. ” - счита Коста Стоянов от „ Възраждане ”.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия насочи въпрос към ръководещата коалиция: „ Имате ли право в тази разпадаща се обстановка да взимате сходно решение, което е срещу ползите на страната. Няма друга страна в Европа, която е съгласна да стане пробна площадка. ”
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР