НС няма да излиза с обща декларация по случая „Скрипал“.

...
НС няма да излиза с обща декларация по случая „Скрипал“.
Коментари Харесай

НС няма да излиза с обща декларация по случая „Скрипал“


Народно събрание няма да излиза с обща декларация по случая „ Скрипал “. Това взеха решение водачите на групи след малко съвещание на председателски съвет, съобщи БГНЕС. Не постигнахме единодушие за обща декларация на председателски съвет, беше в националния интерес да имаме такава, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Не постигнахме единодушие за обща декларация, за което скърбя. И националният интерес, и ползата на Европа изискваше българският парламент да има такава “, акцентира Нинова. Тя посочи, че на съвета ГЕРБ в лицето на Цветан Цветанов са възразили против декларацията.

Нинова поздрави Борисов за решението да се изчакат доказателствата, обстоятелствата и да не се експулсират съветски дипломати, както и да не се отзовават наши. Корнелия Нинова разяснява още, че страната ни има потребност от истината и доказателства по случая „ Скрипал “. Надяваме се като ръководител на Съвета на Европейски Съюз, България да поеме това ходатайство и да бъде мост сред Европа и Русия в името на мира и спокойствието на всички нации в Европа, добави водачът на Българска социалистическа партия.

От своя страна ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов бе безапелационен, че няма безусловно никакви подозрения във обстоятелствата, с които Англия разполага, и с това, което те споделят и отстояват. Той разяснява, че към сегашния миг със декларираната позиция на министър-председателя не се постанова излизането с декларация от Народното събрание.

„ Днешното решение на министър-председателя е на база извършения Съвет за сигурност. Информацията, която са обсъждали, не е притежание за народните представители. На Българска социалистическа партия им хареса единствено позицията на премиера, че към сегашния миг няма да се гонят дипломати от България “, съобщи Цветанов.

На председателския съвет той прочел главните акценти от решението на Съвета, а Българска социалистическа партия не били доста отзивчиви това да откри място в декларацията. Единственото, за което показаха цялостното си удовлетворение и поддържаха премиера е за това, че няма да гоним съветски дипломати, сподели още Цветанов.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР