Новозелански моряк беше спасен след като прекара почти 24 часа

...
Новозелански моряк беше спасен след като прекара почти 24 часа
Коментари Харесай

Моряк прекара 24 часа в океана, спаси се благодарение на часовника си

Н овозелански моряк беше избавен откакто прекара съвсем 24 часа във водата, с помощта на часовника си, с който е давал сигнали, като е употребявал слънчевите отражения , съобщи Агенция Франс Прес.

През това време акула се е доближила до бедстващия и го е " подушила ", описа сержант Уил Хамилтън от полицията. 

Мъжът е ловял риба самичък, когато паднал в морето във вторник, откакто на въдицата му се закачил марлин край полуостров Коромандел, на източния бряг на Северния остров на Нова Зеландия. Теченията го повлекли и той не съумял да се върне до корабчето си - описа сержант Хамилтън.

" Прекарал е една студена нощ в океана, прекомерно отпаднал, с цел да продължи да плува. Докато е бил във водата, една акула даже е отишла и го е подушила, преди да си тръгне ", добави той.

В сряда следобяд трима мъже, които ловели риба в региона, забелязали извънредно отражение във водата.

" Решили са да огледат и са разкрили различен риболовец, който обезверено се опитвал да притегли вниманието им, като употребявал отражението на слънцето върху часовника си ", сподели господин Хамилтън. " Истинско знамение е, че рибарят към момента е жив по-късно тестване. Без бързата интервенция на тримата мъже, които са го забелязали, изходът сигурно е щял да бъде драматичен ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР