Нововъзникващият сектор на енергията от приливи и отливи изглежда е

...
Нововъзникващият сектор на енергията от приливи и отливи изглежда е
Коментари Харесай

Шотландска фирма произведе 50 GWh енергия от приливи

Нововъзникващият бранш на силата от приливи и отливи наподобява е направил още една крачка напред. Фирма със седалище в Единбург разгласи, че нейният план е постигнал произвеждане на 50 гигаватчаса електрическа енергия.

През ранните часове на тази заран...нашият масив от приливни потоци край крайбрежията на Пентланд Фърт стана първият в света, който генерира 50 GWh електрическа енергия “, сподели Греъм Рийд, основен изпълнителен шеф на SAE Renewables.

Рийд разказа новината като „ значим крайъгълен камък в даването на мощ на приливни потоци в международен мащаб “.

Общото световно генериране от всички други приливни устройства и обекти е по-малко от 50% от това количество “, добави той.

Разположен във водите на север от континентална Шотландия, масивът MeyGen на SAE Renewables се състои от четири 1.5-мегаватови турбини и има общ потенциал от 6 MW, когато е изцяло работещ.

В момента работят три турбини. Те са ситуирани на 20 метра под студените води край северното крайбрежие на Шотландия, където обменът на вода сред Северно море и Северния Атлантик е притиснат сред континенталната част на Шотландия и Оркнейските острови. Това невиждано, и от време на време забравено, място има някои от най-силните приливни потоци, открити на всички места по света, и съставлява предвидим източник на възобновима електрическа енергия.

Шотландия има дълга връзка с производството на петрол и газ в Северно море, само че през последните години се трансформира в център за компании и планове, фокусирани върху силата от приливи и отливи и морската сила като цяло.

Тези бизнеси включват Nova Innovation, която създаде 600-киловатовата Shetland Tidal Array, и Orbital Marine Power, която работи върху това, което споделя, че е „ най- мощната приливна турбина в света “.

На север от континенталната част на Шотландия, архипелагът Оркни е дом на Европейския център за морска сила, където разработчиците на сила от талази и приливи могат да тестват и правят оценка своите технологии в намерено море.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР