Нововъзникващите световни сили като Индия и Индонезия преодоляха турбуленцията от

...
Нововъзникващите световни сили като Индия и Индонезия преодоляха турбуленцията от
Коментари Харесай

Новата икономика: Най-слабите звена на световната карта се възстановяват

Нововъзникващите международни сили като Индия и Индонезия преодоляха турбуленцията от последните години в добра форма и получиха необятно самопризнание за своя триумф. Сега доста от най-закъсалите нововъзникващи стопански системи също реформират своя път към възобновяване и пазарите стартират да ги възнаграждават за това.

Това важи в най-голяма мощ за Турция, Аржентина, Египет, Нигерия и Кения. И петте от тези реформиращи се страни са измежду 40-те най-големи нововъзникващи стопански системи, тъй че техният завой към по-добро също ускорява световното икономическо възобновяване, написа Рушир Шарма за.

Поразени от висока инфлация, дълг и дефицити, валутните им хазни се изпразваха, когато световните лихвени проценти се покачиха внезапно през 2022 година Тъй като по-високите разноски по заемите задълбочиха дълговите им проблеми, те нямаха различен избор, с изключение на да се трансформират. Техните водачи, които в Аржентина, Кения и Нигерия бяха новоизбрани с мандат за промени, не споделят това на глас, само че проектите им идват напряко от страниците на остарелия и мощно клеветен Вашингтонски консенсус. Бюджетната дисциплинираност и зачитането на пазарните сили излизат още веднъж на напред във времето.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР