Новоучреденото българо - австрийско дружество Пиерер & Макском Мобилити ООД,

...
Новоучреденото българо - австрийско дружество Пиерер & Макском Мобилити ООД,
Коментари Харесай

Нов завод за 85 милиона край Пловдив ще произвежда 300 000 електрически велосипеди годишно

Новоучреденото българо - австрийско сдружение " Пиерер & Макском Мобилити " ООД, което построява взаимен цех за електрически колела край Пловдив получи документ за инвестиция клас А.

Проектът е за създаване на цех за електрически колела и други двуколесни електрически транспортни средства, който ще бъде ситуиран в " Тракия икономическа зона ", по-конкретно в село Бенковски, община Марица. Размерът на инвестицията възлиза на 85 млн. лева, а в интервала на реализирането й ще бъдат разкрити 1 000 нови работни места.
 Компанията за коли чартърен Hertz ще купи 65 000 електрически транспортни от Polestar
Компанията за коли чартърен Hertz ще купи 65 000 електрически автомобили от европейски съперник на Tesla

През предходната година Polestar продаде 29 000 автомобила

" С тази инвестиция България ще излезе измежду челните места в Европа по произвеждане на електрически колела. Държавата поддържа експортно насочени производства, а велосипедната промишленост е измежду най-силните експортьори от страната и добави, че българският износ доближава месечен връх през март. Стойността на изнесените в чужбина български артикули надвишава 8 милиарда лева единствено за този месец, което значи че българските компании съумяват да изнасят повече и на по-високи цени към интернационалните пазари ", акцентира министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.
 Български електрически хибрид сред велосипед и тротинетка излиза на пазара
Български електрически хибрид сред велосипед и тротинетка излиза на пазара

Превозното средство изминава до 32 км с едно зареждане

По думите му с този план за последните два месеца са издадени документи по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на общо пет плана (3 плана - клас А и 2 плана - клас Б). Общата стойност на плануваните вложения е 115,43 млн. лева, като се планува основаването на общо 1170 нови работни места. Четири от плановете се реализират отвън столицата, включително два в общини с безработица над междинната за страната.
 Коронавирусът качи европееца на велосипед. И България печели от това
Коронавирусът качи европееца на велосипед. И България печели от това

Каква е наклонността у нас - пред Money.bg по Bulgaria ON AIR споделя Драгомир Кузов, създател на " Веломания "

Инвестиционният план на Макском и PIERER E-Bikes Gmbh, Австрия " Производствена и складова база за двуколесни транспортни средства " в с. Бенковски планува основаване на ново дружество, чрез закупуване на земя, строителство на индустриални, складови и административни здания на обща повърхност от към 131 000 кв.м. и закупуване на профилирано съоръжение за произвеждане на най-малко 300 000 броя електрически колела годишно. Предвидено е създадените колела да се осъществят 100% посредством експорт за Германия, Австрия, Нидерландия, Люксембург, Швейцария, под комерсиалните марки Raymond, GASGAS, Husqvarna.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР