Новото руско нормалноМного руснаци все още са обзети от шока

...
Новото руско нормалноМного руснаци все още са обзети от шока
Коментари Харесай

Санкциите: Новото руско нормално

Новото съветско обикновено

Много руснаци към момента са обзети от шока от събитията през последните две седмици. С новинарското отразяване на войната, строго контролиранo от страната, е мъчно да се направи равносметка какъв брой тъкмо се е трансформирал техният свят с налагането на западните наказания.

Но икономическата болежка към този момент се усеща, защото цената на рублата се срутва и банковият надзор се стяга. Докато по-заможните руснаци се пробват да продадат активи в чужбина и даже да изоставен страната, до момента в който към момента могат, останалите имат все по-малко и по-малко благоприятни условия.

Руската цена на войната

Последните дни в Московска област се регистрира прекалено търсене на елда и захар. Данни, оповестени на 14 март от съветския ефирен канал " 360 ", демонстрират нарастванията на съответни артикули в региона на столицата:

- кондензирано мляко -78%;
- питейна вода - 38%;
- сладкарски произведения - 25 %;
- захар - 19%;
- елда - 18%;
- месо - 18%.

При вносните артикули най-вече са се повишили цените на хигиеничните артикули и козметиката (64%).

Доставката на говеждо месо от Аржентина до Русия ще се прави по старите цени, което ще разреши да не се оскъпяват производството през идващите три месеца, написа ТАСС.

Твърди се, че някои търговци на дребно са се съгласили да лимитират покачването на цените на някои съществени артикули до 5%. А други лимитират количеството на артикули като брашно, захар и олио, които клиентите могат да купуват.

.

Източник: Twitter

Според Ростат след началото на войната и глобите за интервала от 26 февруари до 4 март потребителските цени в Русия са се нараснали с 2,2%. Ръстът на цените доближи най-високата си стойност от шест години - 10,4% на 4 март (през януари 2016 година - 9,8%, през декември 2015 година - 12,9%).

През февруари 2022 година спрямо 2021 година потребителските цени демонстрираха растеж от 9,2%.

Без маркови дънки по рафтовете на IKEA в съветския дом

На 3 март IKEA прекрати активността си в Русия, което засегна 15 хиляди души.

Най-големите фешън търговци на дребно в света - H&M и притежателят на Zara Inditex, който има 502 магазина в страната, стопираха продажбите си в Русия. Други марки като Nike просто обявиха, че сега не могат да подсигуряват доставка на артикули до клиентите си във федерацията.

Луксозни търговци като Burberry и Chanel също преустановяват продажбите си и краткотрайно затварят магазините си.

Дори Levi`s, марката дънки, която се трансформира в знак на постсъветския бизнес в Русия, затвори магазините си. Американската компания съобщи, че към 4% от общите ѝ чисти продажби са пристигнали от Източна Европа и Русия предходната година, само че „ всевъзможни бизнес съображения явно са второстепенни по отношение на човешкото страдалчество, изпитано от толкоз доста хора “, декларират от компанията.

Само ВКонтакте, само че на остарели телефони

Samsung, водещият снабдител на смарт телефони в Русия, съобщи, че ще спре доставките за страната, само че не посочи дали магазините му ще бъдат затворени.

Японските Sony и Nintendo стопираха доставките на игрови конзоли, а Sony стопираха стартирането на спортна игра " Gran Turismo 7 ".

Apple също спря всичките си продажби на артикули в Русия и ограничи други услуги като Apple Pay и Apple Maps. Неговите магазини също са затворени.

А други колоси, които дръпнаха шалтера на Русия, може да видите -.

" No war

Спрете войната

Не вярвайте на пропагандата

Тук ви лъжат

Russians against war "

Докато едни се жалват за изгубените лайкове в обществените мрежи или се редят с часове по моловете, то хиляди руснаци излизат по площадите в огромните градове, с цел да стачкуват против продължаващата война в Украйна, макар суровите санкции, които федерацията постанова.

Aко цената на войната стане все по-болезнена за всички най-много посредством повишаването на храната, е по-вероятно безмълвното и патриотично болшинство да се причисли към тези като Марина Овсянникова, които без значение всичко приканват за преустановяване на войната.

Фрог нюз


Stores and businesses freeze activities, you probably know this. Some close not because of sanctions, but because of instability - it is cheaper then to recalculate everything, re-sign contracts, change logistics and prices.

Lines at stores which announced closure.
— Igor Baikov???????? (@Killa_ru)

Russian Protest (featuring "Salad Dodger "):

A Moscow Major, the son of Kremlin court painter Nikas Safronov, chained himself to the door of a McDonald's in protest against its closure. It looks like he's already eaten all the Big Mac's already!????
— David Kime (@CyberRealms1)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР