Новото редовно правителство работи за политическа стабилност в България, която

...
Новото редовно правителство работи за политическа стабилност в България, която
Коментари Харесай

Премиерът към посланиците от ЕС и САЩ: Кабинетът работи за политическа стабилност

Новото постоянно държавно управление работи за политическа непоклатимост в България, която да обезпечи положителни условия за вложения и да увеличи виталния стандарт на хората. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков на срещи с посланиците на страните от Европейския съюз и на Съединени американски щати през днешния ден. Именно неналичието на непоклатимост през последните над две години е съществена спънка за по-голяма интензивност както на европейския, по този начин и на американския бизнес, стана ясно по време на диалозите. 

 

Домакини на полемиката с ръководителите на европейските дипломатически представителства бяха министър-председателят и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. Те показаха целите на държавното управление, което пое страната при ясно написана законодателна стратегия и интензивно работи за правене на съответна управническа стратегия. Основните външнополитически тематики за България са влизането в Шенген и в еврозоната, за следващ път подчертаха акад. Денков и Мария Габриел. „ За да реализираме освен тези две цели, само че и с цел да подобрим действително живота на българските жители, е значимо да има постоянен парламент, който да одобри нужните закони “, сподели министър председателят. Той сложи акцент върху работата за реализиране на действително господство на закона в страната, което може да стане само посредством сериозна промяна на правосъдната система. 

 

България ще засилва напъните си, с цел да покрие критериите на Съединени американски щати за отпадане на визовия режим. Предстои държавното управление да дефинира народен координатор по тази тематика. На среща с посланика на Съединените щати в нашата страна Кенет Мъртън министър председателят акад. Николай Денков пое уговорката персонално да следи този развой. Двамата се съгласиха, че стратегиите за теоретичен и за студентски продан – надлежно Fulbright и Work&Travel, са положителни образци за чудесно съдействие. 

В къси периоди България ще изпрати в Съединените щати най-малко две търговски аташета, стана ясно още на срещата. И двете страни чакат позитивен резултат от тази стъпка. Според дипломат Мъртън през последните няколко години американските вложители са се въздържали от интензивност тук най-много поради политическата неустойчивост в страната.  

Българският министър председател акцентира ролята на Съединени американски щати за диверсификацията в областта на енергетиката и означи контракта с „ Уестингхаус “ за доставка на свежо нуклеарно гориво. За да приключи този развой обаче, е належащо американското гориво да бъде лицензирано от Агенцията за нуклеарно контролиране. 

Акад. Денков изясни желанията на България да вкара по-тежки санкции за трафик на хора. Министър-председателят и неговият посетител се сплотиха към общото мнение, че противодействието на дезинформацията е приоритет и за двете страни и ще работят по него дружно. 

Премиерът и дипломат Мъртън разискаха също съдействието сред България и Съединени американски щати в региона на сигурността и защитата, подготовката на двустранно съглашение за обществена сигурност, европейската интеграция на Западните Балкани и други тематики от общ интерес. 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР