Новото редовно правителство, което трябва да бъде гласувано от парламента

...
Новото редовно правителство, което трябва да бъде гласувано от парламента
Коментари Харесай

Антоний Тодоров: Новото правителство ще изкара поне 9 месеца, никой не иска предсрочни избори

" Новото постоянно държавно управление, което би трябвало да бъде гласувано от Народното събрание през днешния ден по обед, ще изкара най-малко 9 месеца, защото и двете обединения, които го поддържат ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, нямат интерес да се явяват на нови предварителни парламентарни избори, предвидиха пред Euronews Bulgaria социологът от " Сова Харис " Васил Тончев и политологът проф. Антоний Тодоров.

" Това е брак по сметка и ще стане брак по обич. Напрежението в този момент е междуличностно и поколенческо, тъй като има разнообразни генерации в двете обединения ", разяснява и Васил Тончев, социолог от " Сова Харис "

По думите му новите ръководещи ще се опитат да осъществят дълготрайно своята стратегия. " Трябва да я отстояват твърдо, в случай че желаят да останат на тази позиция ", добави той, като направи прогнозата, че кабинетът на ПП-ДБ ще изкара най-малко 18 месеца, т.е. цялостната ротация на министър-председателите – първо е акад. Николай Денков на поста, а по-късно Мария Габриел.

Според проф. Тодоров държавното управление е " най-хубавото като личен състав, а не толкоз като политическа поддръжка, с което президентът би могъл да работи. Би ли се чувствал по-комфортно и да работи по-добре с коалиция от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, надали? ", отговори той на въпрос за напрежението на сред президента Румен Радев и ПП-ДБ.

По думите на политолога сега има " цъкаща бомба " сред ГЕРБ и основния прокурор Иван Гешев, а поисканият имунитет на водача на партията и някогашен министър председател Бойко Борисов ще ще сложи тестване съдействието сред двете обединения.

" Редовното държавно управление е значимо, защото ще го поддържа парламентарно болшинство. Не можем да продължаваме по този метод – под риск се слагат доста неща ", счита проф. Тодоров.

Според двамата специалисти в случай че новият кабинет реализира приемането ни в Шенгенското пространство и в еврозоната, то ще са едни от най-положителните му достижения.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР