Новото ръководство на ведомството, което управлява от декември миналата година,

...
Новото ръководство на ведомството, което управлява от декември миналата година,
Коментари Харесай

Много сигнали за нарушения за българско гражданство са пратени на прокурор

Новото управление на ведомството, което ръководи от декември предходната година, праща на разследване и нови случаи, само че има залежали преписки още от 2000 година

Порочни практики с подправени документи все още блокират издаването на уверение за български генезис и на български паспорт на хиляди жители на Република Северна Македония и Албания с ясно българско родословие.

Това стана ясно от чуване на представители на Изпълнителната организация за българите в чужбина в отрасловата комисия в Народното събрание, предава БНР. 

Сто петдесет и седем нарушавания на процедурите по даване на българско поданство са пратени в прокуратурата. Един от случаите касае измами за цяло семейство. Това заяви пред парламентарната Комисия по политиките за българите отвън страната основният секретар на Изпълнителната организация за българите в чужбина Димитър Костов.

Председателят на парламентарната комисия Антоанета Цонева посочи, че в Албания има закон за малцинствата и българското малцинство е прието, само че не са признати подзаконови нормативни актове, което прави издаването на документи за български генезис въпрос на благосклонност от страна на общините.

Експертът от организацията за българите в чужбина Александър Йорданов изясни, че най-сериозни усложнения да показват документи за български генезис имат претендентите за поданство от Република Северна Македония.

Постоянният секретар на Министерството на външните работи Иван Кондов разгласи, че България е спечелила многогодишно дело за парцел на българската страна в Чехия, който се употребява от “Българска православна общественост в Чешката република ”. Имотът би трябвало да бъде освободен до края на този месец.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР