Новото ръководство на Куба, оглавявано от новия президент Мигел Диас

...
Новото ръководство на Куба, оглавявано от новия президент Мигел Диас
Коментари Харесай

Куба ще следва идеите на Кастро

Новото управление на Куба, ръководено от новия президент Мигел Диас – Канел, ще продължи да развива концепциите на Фидел Кастро и брат му Раул, заяви Дарик.

Това съобщи вицепрезидент на Съвета на министрите и министър на стопанската система и планирането на Република Куба Рикардо Кабрисас при откриването на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург.

"Новият ръководител на Съвета на министрите ще обезпечи последователност и се ангажира да развие концепциите, които Фидел Кастро въдвори ", сподели той.

Кабрисас акцентира, че ситуацията в Куба е умерено и няма безредици във връзка приключването на изборния развой. "Ще се съсредоточим в смяна в поколенията, а не в политиката ", добави той.

Кабрисас приветства нуждата от основаване на доверие в стопанската система. "В днешния свят доверието играе доста огромна роля ", сподели той. "Ние имаме вяра, че през днешния ден нашата планета се нуждае от мир, тъй като няма мир без напредък и напредък без мир ".

На форума той осъди комерсиалните войни и политиката на протекционизъм, която претърпява възобновление в актуалния свят. "Такива дейности унищожават атмосферата на доверие, която е толкоз нужна в днешния свят ", заключи Кабрисас.

Форумът ще се организира от 24 до 26 май и плануваните събития са обединени от мотото "Създаване на стопанска система на доверие ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР