Новото представление "Пиеса за нас" на театрална група "Метеор" ще

...
Новото представление "Пиеса за нас" на театрална група "Метеор" ще
Коментари Харесай

Група Метеор с премиера в Дома на киното

Новото зрелище "Пиеса за нас " на театрална група "Метеор " ще се играе през днешния ден, 21 септември, от 19.30 ч. в Дома на киното. В него са употребявани костюми от спектакли на "Метеор ", с художници Аглика Терзиева, Георги Шаров, Стефан Дончев и Ани Васева, научи ДУМА от Михаела Люцканова.
Това е театър за нас. За нас, "Метеор ", за историята ни и за нас - тези, които сме на сцената и направихме "Пиеса за нас ". За живота. За театъра. За отчаянието. За насладата. За страха. За нас. "Ние сме за невъзможното. Ние сме за това, което е повече. Ние желаеме всичко. "
"Като артист би трябвало да мога да усетя всичко и да го пребивавам. Трикът е, че всеки може да бъде артист, стига да изиска. И всеки играе. И всеки усеща. А нали това ни събира, тук, в този момент. Общото чувство. И, може би, вероятно, някаква потребност. Нещо, което ни липсва. От какво се нуждаем? "
"Няма настояще. Докато мигнеш и моментът е към този момент минал, а идващият към този момент идва. Докато споделям това, то към този момент е минало, а бъдещето още следва. Аз заставам в празнина. Мен ме няма. "
Режисьорка на спектакъла е Ани Васева. Неин е и текстът, с включени фрагменти от текстове на Боян Манчев и Ани Васева от остарели спектакли на "Метеор ", както и текстове, писани от актьорите. Участват Леонид Йовчев, Емона Илиева, Стефан Милков, Георги Димитров, Грета Гичева, Гордан Коев, Калин Николаев, Лъчезара Василева, Мартин Димов, Никол Василева и Траян Христов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР