Новото попълнение в състава на Левски Йеркебулан Сейдахмет се надява

...
Новото попълнение в състава на Левски Йеркебулан Сейдахмет се надява
Коментари Харесай

Сейдахмет се надява да дебютира за Левски срещу Лудогорец

Новото попълнение в състава на Левски Йеркебулан Сейдахмет се надява да получи късмет за изява в неделното домакинство на първенеца Лудогорец от 25-ия кръг на Първа лига. 19-годишният казахстански национал дойде на " Герена " в средата на предходната седмица и предстоящо остана отвън групата за столичното дерби със Славия, извоювано с 3:0 от " сините " през уикенда.

" В тима ме посрещнаха доста добре, дори не чаках толкоз топъл банкет. Колективът е отличен, треньорите са доста положителни. България е футболна страна, тъй че всичко е отлично ", сподели Сейдахмет.

" Трудно можех да разгадавам, че ще мога да дебютирам още със Славия, тъй като бях в тима от едвам три дни. Готвя се за мача с Лудогорец, който ще се играе на 10 март. Надявам се в него да получa късмет ", добави офанзивният халф.

Младокът е преотстъпен на Левски от елитния съветски Уфа, само че счита, че този трансфер е крачка напред в кариерата му.

" Български футболен гранд - това, несъмнено, е крачка напред. Левски играе атакуващ футбол, а Уфа - предпазен. Затова за мен беше по-трудно да се преборя за място в състава там. Уфа се бори за оцеляване в съветската Висша лига, а Левски е един от водачите в българския футбол. Ще работя крепко и се надявам да вкарам доста голове ", сподели Сейдахмет.

Той не знае дали някогашният ментор на " сините " и на националния тим на Казахстан по футбол Станимир Стоилов е взел участие в реализирането на прехвърлянето му.

" Не знам дали Станимир Стоилов по някакъв метод е съдействал за прекосяването ми в Левски. Но Стоилов доста ми оказва помощ със препоръки, подсказва ми разнообразни неща. И освен той, само че и другите български експерти, които работеха в националния тим на Казахстан - Цанко Цветанов и Саид Ибраимов.

Тийнейджърът е по-малко от седмица в София, само че към този момент се усеща като вкъщи си.
" Представителите на по-старото потомство приказват съветски, а по-младите знаят британски. Аз също приказвам малко британски, тъй че нямам особени проблеми с връзката. Още през цялото време ми беше елементарно тук. Не е предходна и седмица, откогато съм в България, а към този момент се усещам като вкъщи си ", сподели той.

Сейдахмет има вяра, че престоят му в Левски може да се трансформира в трамплин за бъдещата му кариера.

" В България имам повече шансове да се покажа в Европа - това за мен е като трамплин. Не знам по какъв начин ще се развият нещата, само че в бъдеще желая да играя в Европа на още по-високо равнище ", сподели той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР