Новото поколение се очаква на българския пазар през първата половина

...
Новото поколение се очаква на българския пазар през първата половина
Коментари Харесай

Оптимизация на пикапа във всички области – световна премиера на новия Amarok от Volkswagen Лекотоварни автомобили

Новото потомство се чака на българския пазар през първата половина на 2023 година
Превъзходен интериор с интуитивно цифрово и аналогово ръководство на функционалностите
Над 20 нови асистиращи системи покачват доста комфорта на борда на Amarok
Гама от пет турбодвигателя с мощ от 110 до 222 кВт

Volkswagen Лекотоварни коли показва новия Amarok. Универсалният модел за придвижване по асфалтираните пътища и отвън тях е умислен и планиран от експертите на марката в Германия и Австралия и се създава в Южна Африка. Първокласният пикап е предопределен за потребителите на пазарите в Австралия и Нова Зеландия, доста страни в Африка, Близкия изток и Европа. Оборудването на новия модел включва над 20 нови асистиращи системи, мобилни онлайн услуги и съвременна гама от високоефективни мотори с висок въртящ миг. Предлагат се две технологии за двойно предаване, богата палитра от спомагателни аксесоари и дизайн, отразяващ блестящо марковата ДНК на Volkswagen, които трансформират новия Amarok един от най-универсалните и добре уравновесени като качества пикапи в международен мащаб. Премиерата на премиум пикапа на първите пазари се чака от края на годината. В България Amarok ще дойде през първата половина на 2023 година.

Volkswagen Лекотоварни коли (VWN) осъществя над 830 000 продажби на първото потомство на модела Amarok на пазарите в Европа, Австралия, Нова Зеландия, Африка, Северна Азия, Южна и Централна Америка. Сега на сцената излиза втората генерация на сполучливия модел, при която всичко е ново, само че емблематичният дизайн на марката Volkswagen дава явен знак, че Amarok остава правилен на себе си. Пикапът е станал по-мощен, по-харизматичен, по-атлетичен и по-голям. „ При новото потомство променихме доста първичния дизайн на Amarok. Сега той несъмнено е по-изразителен и излъчва доста повече убеденост “, акцентира основният дизайнер на Volkswagen Лекотоварни коли Алберт Кирцингер,. Категорична поръчка в тази тенденция единствено по себе си е и особеното оформление на предната част на новия пикап, който ще означи своята пазарна премиера в равнищата на съоръжение „ Amarok “, „ Life “ и „ Style “, както и в топверсиите „ PanAmerica “ (в офроуд стилистика) и „ Aventura “ (в първокласно изпълнение).

Новият Amarok ще дебютира на международния пазар с два съществени разновидността за каросерия - двойна кабина с четири порти (DoubleCab) и единична кабина с две порти (SingleCab), като изключително впечатляващ подробност в силуета на двете версии са към този момент емблематичните за Amarok полукръгли арки на калниците, чиито блестящо изпъкнали форми са съчетани хармонично с до 21-цоловите алуминиеви джанти и са предпазени с панели от здрав и устойчив полимер.

Голямото междуосие способства за съвършените пропорции и усъвършенства оffroad качествата на новия Amarok
С общата си дължина от 5 350 милиметра, новият Amarok е с 96 милиметра по-дълъг от своя предходник, а междуосието му от 3270 милиметра бележи нарастване от 173 милиметра. По този метод се обезпечават предпоставки за повече вътрешно пространство, което се усеща изключително добре на втория ред седалки на версията с двойна кабина. Тези данни демонстрират, че растежът при междуосието е доста по-значителен от този при общата дължина, което естествено води до съкращаване на предния и задния надвес на каросерията. В резултат на това новото потомство се отличава със доста по-динамични пропорции и предлага усъвършенствана проходимост, с помощта на усъвършенствания ъгъл на предния надвес. Възможностите за придвижване в кръстосан терен на новия Amarok, чието общоприетоо съоръжение на доста пазари ще включва система за двойно предаване, са разширени и посредством забележителното нарастване на дълбочината на водната бариера, която пикапът може да преодолее при секване на разнообразни водоеми. Вместо досегашните 500 милиметра, второто потомство може умерено да минава през водни трудности с дълбочина до 800 милиметра.

Висококачествен интериор от Volkswagen квалифициран да посрещне всевъзможни професионални задания
Екипът от дизайнери на Volkswagen Лекотоварни коли е основал вътрешно пространство с ясни и интуитивни устройства за ръководство на функционалностите и цифрови показания на екраните с висока разграничителна дарба за реализиране на високо качество и функционалност. Цифровият блок на контролните уреди пред лидера употребява екран с диагонал 8,0 инча („ Digital Cockpit “, от равнище „ Style “ изцяло дигитален с диагонал 12,0 инча) и съвременен сензорен екран във тип на таблет (с диагонал 10,0 инча, от равнище „ Style “ с 12,0 инча в общоприетото оборудване) за инфотейнмънт системата. При новия Amarok експертите на Volkswagen Лекотоварни коли са употребявали композиция от цифрови решения и ергономично ситуирани бутони и регулатори с въртене и натискане, която подсигурява оптимално интуитивно ръководство на съответните функционалности. Така да вземем за пример, силата на звука на инфотейнмънт системата и настройките на двойното предаване се ръководят точно брез типичен лостове и бутони. В взаимозависимост от равнището на съоръжение, тези извънредно здрави и качествено изпълнени детайли се оферират с алуминиеви елементи.

Част от висококачествената атмосфера в интериора са и редица други детайли от оборудването като озвучителната система Harman-Kardon която е основана особено за Amarok и се предлага общоприетоо при Amarok PanAmericana и Amarok Aventura, и в допълнение при другите равнища на съоръжение. Част от общоприетото съоръжение на версиите Amarok PanAmericana и Amarok Aventura е и облицовката в жанр кожа с елегантни контрастни шевове на арматурното табло. Новите седалки също дават отговор на по-престижното позициониране на новото потомство - лидерът на Amarok и неговият сателит начело са настанени на ергономични седалки с голям брой електрически настройки при по-високите равнища на съоръжение. Задният ред при версията с двойна кабина DoubleCab на собствен ред предлага задоволително пространство, независимост и комфорт за комфортно пътешестване на трима възрастни. Седалките при равнище „ Style “ употребяват включени в общоприетото съоръжение тапицерии ArtVelours; а при Amarok PanAmericana и Amarok Aventura дизайнерите на Volkswagen Лекотоварни коли са заложили на тапицерии от висококачествена кожа.

Cargo-Box с огромен товарен размер и потребен товар до 1,16 тона
Забележителен шир предлага и по този начин нареченият Cargo-Box - товарното пространство на пикапа зад кабината DoubleCab или SingleCab. Също както и при предходното потомство, дистанцията сред корпусите на калниците в товарния отсек предлага задоволително място за напречно разполагане на европалет, а версията SingleCab може да побере даже два странично натоварени палета. Товарното поделение разполага с халки за надеждно закрепване на товара, всяка от които може да издържи до 500 кг. За да отговори на тези впечатляващи товарни благоприятни условия, оптималният потребен товар на новия модел е повишен от досегашния един звук на 1,16 тона. Съдържанието на Cargo-Box може да бъде подсигурено с ролетно було с електрически механизъм, който дава опция за отваряне и затваряне както от самото товарно поделение, по този начин и посредством бутон в кабината или отдалечено благодарение на ключа на автомобила.

Нова гама от спомагателни такъми и аксесоари за най-взискателните усети
Много забавна опция за пътешествениците е и способността за статично натоварване на покрива до 350 кг – това е изцяло задоволително за потребление на четириместната палатка, която ще се предлага като спомагателен аксесоар при новото потомство на Amarok. Освен нея, гамата от спомагателни такъми със фабричен монтаж ще включва алуминиеви джанти с размер до 21 цола, гуми All Terrain (до 18 цола) и огромно многообразие от тегличи и аксесоари за изтегляне на разнообразни прикачни товари. Отделно от това, за товарното поделение Cargo-Box ще се предлага гама от специфични такъми като стойка за колела, мултифункционална багажна система, версия на ролетното було с ръчно отваряне и затваряне и огромно многообразие от осъществявания на ролбара с друг дизайн. За товарното поделение още веднъж ще се предлага и хардтоп, с чиято помощ пикапът може да се трансформира в SUV с величествен товарен потенциал. Възможностите за придвижване отвън пътя могат да бъдат в допълнение разширени с прибавяне на челен ролбар, защитни панели на дъното на каросерията, усилени халки за изтегляне и инсталиран от външната страна на предната лява колона на покрива шнорхел, през който достъпът на пресен въздух за мотора при прекосяване през дълбоки водни трудности доста се усъвършенства.

Пет турбодвигателя с самостоятелни настройки за другите пазари по целия свят
За новия Amarok са създадени четири турбодизелови (TDI) и един бензинов турбодвигател (TSI), като и петте съвременни елемента се отличават със своята успеваемост и висок въртящ миг. На африканските пазари да вземем за пример ще се предлага базовият 2,0-литров четирицилиндров TDI с оптималната мощ 110 кВт (150 к.с.). Следващото по мощ предложение на доста пазари по света ще бъде 2,0-литровият четирицилиндров TDI със 125 кВт (170 к.с.), а на третото равнище при TDI елементите, гамата на новия Amarok ще предложи четирицилиндров битурбо мотор с работен размер 2,0 литра, който според от пазара ще развива оптималната мощ от 150 кВт (204 к.с.) или 154 кВт (209 к.с.). Новата върхова дизелова версия ще се задвижва от 3,0-литров V6 мотор TDI при който мощността според от пазара ще възлезе на 177 кВт (241 к.с.) или на 184 кВт (250 к.с.). За пазарите, на които бензиновите елементи се употребяват с обичайно мощно търсене, в гамата е включен особено създаден 2,3-литров бензинов турбодвигател с оптималната мощ 222 кВт (302 к.с.).

Нова 10-степенна автоматизирана трансмисия и две системи за двойно предаване 4MOTION
Всички версии на Amarok с мощ от 154 кВт нагоре ще дебютират на пазара с включена в общоприетото съоръжение нова, 10-степенна автоматизирана предавателна кутия с електронна (by wire) промяна на предавките E-Shifter. Модерната автоматизирана трансмисия, която идва да размени предходната 8-степенна предавателна кутия, ще се предлага като в допълнение съоръжение и при разновидността с мощ 150 кВт. Освен нея, гамата от трансмисии на новото потомство Amarok ще включва 6-степенна автоматизирана предавателна кутия, както и ръчни 6- и 5-степенни предавателни механизми при другите мотори.

На доста пазари новият Amarok ще се предлага с включена в общоприетото съоръжение система за двойно предаване (4MOTION). В взаимозависимост от района и версията на мотора, разполагаем на клиентите на модела ще бъдат две разнообразни системи 4MOTION – първата с опция за включване на двойното предаване според от обстановката, а втората с непрекъснато задвижване на четирите колела. Тези модерни технологии задвижване подсигуряват, че новият Amarok може да се оправи с всевъзможни терени и според от версията на мотора може да тегли прикачни товари с тегло до 3,5 тона.

Над 20 нови асистиращи системи за съвършен комфорт
Водачът на новото потомство Amarok ще разполага с опция за избор на до шест разнообразни профила на шофиране (Drive Modе), които покачват комфорта и сигурността в голям брой разнообразни обстановки – да вземем за пример при придвижване по пътища с хлъзгава настилка или при превъзмогване на сложни сектори в кръстосан терен. Допълнително улеснение обезпечава и разнообразната гама от асистиращи системи. Над 20 от тях, като да вземем за пример адаптивният темпомат с автоматизирано поддържане на дистанцията "ACC+ " (включва рестриктивните мерки на скоростта върху записаните от фронталната камера пътни знаци в работата на темпомата) и матричната LED система на предните светлини IQ.LIGHT са нови за Amarok и трансформират новия модел на Volkswagen в един от най-комфортните пикапи на международния пазар.

*Източник: www.volkswagen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР