Новото откритие на MotoGP Йоан Зарко е едно от най-коментираните

...
Новото откритие на MotoGP Йоан Зарко е едно от най-коментираните
Коментари Харесай

Зарко иска да бъде съотборник на Маркес

Новото изобретение на MotoGP Йоан Зарко е едно от най-коментираните имена в шампионата напоследък. Пилотът организира желан дебютен сезон, а стартът му на сезон 2018 стартира с полпозишън, който за злощастие се осъществя в едвам осма позиция след финала на надпреварата в Катар. Зарко бе считан за евентуален заместител на Валентино Роси от сезон 2019, само че след новия контракт на Доктора Зарко ще би трябвало да се ориентира в друга посока. Интерес не липсва, а първата покана пристигна още в края на 2017-а от КТМ.
#2010 #JohannZarco Jarvis: never considered Zarco as a replacement for Valentino: Yamaha's Managing Director: " we may offer Johann a factory M1 in 2019. I'd like VR46 to become international " https://t.co/1LsJjkhf6U pic.twitter.com/7t9IveCD3p
— gpone.com (@gponedotcom) March 21, 2018
Попитан от моторното издание Speedweek дали ще е обезпокоен да кара в един тим с Маркес, Зарко отговори: " Защо бих бил обезпокоен? Би било ужасно. Може да се каже, че Honda е желан тим. Откакто като дете гледах MotoGP, си припомням Мик Дуън там, по-късно Роси, а в този момент е Маркес. Винаги е прелестно да гледаш този тим ".

Маркес към този момент си подсигурява място в шампионския отбор за още две години. Той направи това преди всички други водачи от стартовата решетка на MotoGP, а дни по-късно в медиите се появи информация, че испанецът е сложил изискване, а точно отборът да продължи работата си и с Дани Педроса.

Зарко добави пред изданието, че прави оценка опциите си търпеливо.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР