Новото обвинение срещу 22-годишния шофьор Кристиян Николов, причинил катастрофата с

...
Новото обвинение срещу 22-годишния шофьор Кристиян Николов, причинил катастрофата с
Коментари Харесай

Явор Нотев: Умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков ще е трудно за доказване

Новото обвиняване против 22-годишния водач Кристиян Николов, предизвикал злополуката с журналиста Милен Цветков - за съзнателно причиняване на гибел, ще бъде мъчно за доказване, само че е изцяло съответно. Това разяснява депутатът-юрист Явор Нотев, който има опит в делата с произшествия.

Обвинението против Николов беше преквалифицирано от причиняване на гибел по несъобразителност в съзнателно причиняване на гибел.

Според Нотев съображение за това е съществуването на четири типа опиати, открити в кръвта на водача. За да издържи обвиняването, обаче проверяващите ще би трябвало да потвърдят, че става въпрос за систематична приложимост, а не за случайно приемане на дрога и липса на преценка за следствията.

Според терапевта по зависимости Желяз Турлаков в тази ситуация става въпрос за взаимозависимост.

" Ако прокуратурата не успее да потвърди повдигнатото обвиняване, то може да бъде преквалифицирано още веднъж и Кристиян Николов ще дава отговор за причиняване на гибел по несъобразителност ", разяснява още юрист Нотев.

Засега отбраната на младия мъж отхвърля да разяснява, само че в съда съобщи, че няма директни доказателства, че точно Николов е карал джипа, с който беше погубен Цветков. Нямаше пояснение обаче кой тогава е карал мощния първокласен автомобил, благосъстоятелност на компания майка му и с който преди няколко години е бил блъснат и ранен мъж. Тогава следствието е водено против нея, само че по неофициална информация има подозрения, че е карал отново Кристиан.

Самата Десислава Пешева-Николова, шеф на Винпром " Карнобат ", също е с обвиняване - поради това, че е предоставила джипа на сина си. Тя обаче е на независимост против 100 000 лв. гаранция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР