Новото крайнодясно правителство на Италия е готово да похарчи още

...
Новото крайнодясно правителство на Италия е готово да похарчи още
Коментари Харесай

Италия отделя още 30 милиарда евро за подкрепа на бизнеса и домакинствата заради нарастващите разходи за енергия

Новото крайнодясно държавно управление на Италия е готово да похарчи още 30 милиарда евро (29,9 милиарда долара) за подкрепяне на фамилиите и бизнеса да се оправят с растящите разноски за сила, съобщи премиерката Джорджа Мелони късно нощес, откакто министерството на енергетиката разгласи проекти за рандеман на повече природен газ, заяви ДПА.

Общо 9,5 милиарда евро ще бъдат заделени тази година за противопоставяне на възходящите цени на електрическата енергия и газа, сподели лидерката на крайнодясната партия " Италиански братя ". Двадесет и един милиарда евро ще бъдат включени в бюджета за 2023 година.

За да финансира ограниченията, държавното управление на Мелони възнамерява да изтегли още заеми през 2023 година и затова чака недостиг от общо 4,5% от Брутният вътрешен продукт вместо 3,4% за идната година съгласно министъра на финансите Джанкарло Джорджети. Бюджетният недостиг би трябвало още веднъж да падне до 3% до 2025 година, добави той.

Продължаващата енергийна рецесия в Европа и методите за намаляване на последствията от нея преобладаваха предизборната акция на новата крайнодясна коалиция на Италия преди парламентарните избори през септември.

Рим също по този начин възнамерява да разшири добива на залежи на природен газ край крайбрежията на Италия, съобщи министърът на енергетиката Джилберто Пикето Фратин, който чака рандеман от над 500 милиона кубични метра газ в кратковременен проект. През идващите 10 години добивът може да се усили до към 15 милиарда кубични метра газ, който да се предлага на енергоемките производства на по-добра цена, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР