Новото колумбийско правителство заяви, че ще прегледа решението на правителството

...
Новото колумбийско правителство заяви, че ще прегледа решението на правителството
Коментари Харесай

Новото правителство на Колумбия ще преразгледа решението за Палестина

Новото колумбийско държавно управление съобщи, че ще прегледа решението на държавното управление на предходния президент Мануел Сантос за признание на Палестина, предаде Ройтерс.

Президентът Иван Дуке встъпи в служба през вчерашния ден. В писмо на предходния президент до палестинския представител в Колумбия с дата 3 август се споделя, че Сантос е решил да признае Палестина за " свободна, самостоятелна и суверенна страна ".

Новият външен министър Карлос Олмес излезе със заявление, че имайки поради " вероятни пропуски ", позволени от предходния президент при вземането на това решение, новият кабинет доста деликатно ще изследва последствията от него и ще работи в сходство с интернационалното право, заяви Българска телеграфна агенция.

Израелското посолство в Богота реагира, че е ненадейно и разочаровано от решението на администрацията на Сантос, взето в последните му дни като президент, и прикани колумбийското държавно управление да го анулира.

За решението да се признае Палестина за суверенна страна бе обявено в миг, когато на посещаване в Колумбия бе непрекъснатата представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли. Във вторник тя участва на встъпването в служба на Дуке, е през вчерашния ден посети венецуелски имигранти в граничния град Кукута.

Съединени американски щати, които са непосредствен съдружник на Израел, към този момент събират информация за обстановката и не разясняват решението, съобщи американското посолство в Колумбия.

Палестина е приета за суверенна страна от Общото заседание на Организация на обединените нации, Международния углавен съд и минимум 136 страни, отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР