Новото издание на изследването State of Remote Work, проведено от

...
Новото издание на изследването State of Remote Work, проведено от
Коментари Харесай

Изследване: 98% от хората искат да работят дистанционно

Новото издание на проучването State of Remote Work, извършено от Buffer и AngelList, сподели, че 98% от интервюираните 3500 работещи отдалечено чиновници по целия свят биха предпочели в някой миг от кариерата си и за прочут интервал от време да работят отвън офис.

Почти същото мнозинство от респондентите - 97%, са показали, че откакто един път са имали опцията да работят от отдалечено, предлагат тази форма на реализиране на активност.

Разбивката на участниците в анкетата демонстрира, че 57% от тях работят от у дома на цялостно работно време, 27% са вкъщи повече от половината работно време, а 18% - по-малко от половината от него. Сред тях, болшинството са задоволени от времето, прекарано у дома - 70%, а други 19% са показали, че биха желали да работят отдалечено още по-дълго. Едва 11% от респондентите желаят да стоят у дома по-малко.
 Как да извършите усещане, когато работите отдалечено?
Как да извършите усещане, когато работите отдалечено?

Разговорите са най-важни

За 32% от интервюираните най-голямата изгода от отдалечената форма на работата е опцията да са гъвкави в графика, а за други 26% преимуществото е опцията да работят от разнообразни местоположения. Малко по-малко от респондентите харесват неналичието на път до работа (21%), множеството време, прекарано със фамилията (11%), стоенето у дома (7%).

От друга страна, най-големите негативи от отдалечената работа са самотата и съдействието и връзката с сътрудниците, които получават по 20%, а за други 18% е най-трудно човек да се дистанцира от работата си, когато я прави у дома. По-малко от тях открояват разсейването вкъщи (12%), другите часови зони (10%), неналичието на мотивация (7%), потреблението на отпуска (5%) и ненадеждната Wi-Fi връзка (3%) като съществени проблеми.

Масово интервюираните за State of Remote Work, си стоят у дома - 80% от тях, 9% вървят до корпоративни офиси, а различни места като споделените офис пространства и кафенетата са желани за доста малко от респондентите - едвам 7 и 3% от тях, а 0,5% от запитаните са показали, че работят от библиотека.
 Фейсбук ще наема чиновници за отдалечена работа
Фейсбук ще наема чиновници за отдалечена работа

В момента 95% от чиновниците на компанията работят от вкъщи

Според анализаторите, поради получените отговори, оптималното съответствие сред отдалечена и офис работа е 76/24. До това са съответствие са достигнали след разбор на удовлетвореността на обособените групи и времето, което те сега прекарват в отдалечена работа.

По отношение на провокациите пред отдалечената работа, от Buffer и AngelList вършат забавно наблюдаване. " Важно е да се означи, че самотата общоприетоо бива избирана като най-голямата компликация за тази категория чиновници ", пишат те. " Но това не значи, че отдалечената работа предизвиква самотата. "

Според откривателите, този проблем се демонстрира изключително остро при хора, които и без отдалечената работа се усещат самотни. От двете компании напомнят, че в Съединени американски щати това положение към този момент е оповестено за зараза, а във Англия 20% от популацията показват, че са " постоянно или постоянно самотни ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР