Новото футболно първенство на ЮЗ трета лига стартира по терените

...
Новото футболно първенство на ЮЗ трета лига стартира по терените
Коментари Харесай

ОБЗОР: Югозападната Трета лига започна с куп изненади

Новото футболно състезание на ЮЗ трета лига започва по терените на Югозападна България с девет мача вместо с 10. Причината за това бе неизиграната среща в Ихтиман сред локалния „ Ботев ” и ОФК „ Костинброд ” от едноименния град.

Обяснението на управлението на ОФК „ Костинброд ” е, че е показана молба по надлежния ред с претекстове за отсрочване на срещата. А те са: доста отсъстващи състезатели и неспособност да се съберат най-малко 11 футболисти да излязат на терена в Ихтиман. „ До момента нямаме отговор от ЗС на БФС, което считаме за неточно и непрофесионално. Тимът ни е изправен пред обстановка да загуби срещата служебно и да бъдат подарени трите точки на „ Ботев ” Ихтиман без никаква борба. Държим да напомним, че през миналия сезон беше отсрочена среща на ПФК „ Левски ” ІІ  София против нашия отбор заради претовареност на футболисти, извикани в първия тим. Грандът в родното състезание не съумя да събере състав да излезе против нас, какво остава за подобен непретенциозен клуб като нашия, който няма опциите на ПФК „ Левски ”. Ние от ОФК „ Костинброд ” бихме желали да имаме вяра, че от ЗС на БФС ще покажат идентични критерии към всички тимове, а освен към определени, и ще почете молбата ни срещата да бъде отсрочена и изиграна различен ден ”.

В останалите девет мача бяха маркирани общо 30 гола, от които 17 за домакините и 17 за гостите.

На стадион „ Герман ” се срещнаха втория тим на „ Септември ” София и „ Вихрен ” Сандански. В този дуел първи откриха резултата домакините посредством Петър Миленов в 17-та минута, а в 33-та Удожи изравни за 1:1. Много борба на терена, търсеше се победния гол от страна на футболистите на двата тима, само че това се отдаде на домакините, които в 86-та минута посредством Мартин Филипов направиха резултата 271 и завоюваха трите точки. Този резултат се дефинира като изненада, имайки поради упоритостите на гостите за атакуване на първото място в шампионата. Старши треньорът на „ Септември ” ІІ София Иван Гешев дефинира успеха като изцяло заслужена, като не пропусна да съобщи, че при по-точен мерник от страна на неговите футболисти Георги Тафраджиев на два пъти и на Андрей Дудуленски един път са могли да се поздравят с по-убедителна победа.  Това беше противен още един дебют за старши треньора на „ Вихрен ” Наджи Шенсой.

На стадион „ Миньор ” в град Перник се срещнаха  локалния едноименен тим  и „ Сливнишки воин ” Сливница. Мачът стартира в ущърб на домакините, откакто в 9-та минута Тихомир Крумов от „ Героя ” откри за 0:1. Радостта на гостуващия отбор бе къса. Две минути по-късно от дузпа Деян Христов изравни за 1:1. Минута преди края на първото полувреме Тихомир Крумов от гостите си означи автогол за 2:1. През втората част на срещата футболистите на „ Миньор ” означиха нови три гола, дело на Божидар Чуканов в 74-та, Михаел Орачев в 79-та и Александър Александров в 86-та минути. Това беше сполучлив дебют за новия старши треньор на „ Миньор ” Перник Христо Господинов.

На стадион „ Осогово ” в град Кюстендил локалният едноименен отбор бе хазаин на „ Балкан ” Ботевград. Мачът потегли добре за домакините, откакто Виктор Анастасов още във 2-ра минута след дълго центриране съумя да простреля вратаря на гостите Васил Вълчев за 1:0. Възпитаниците на Иван Редовски  не се предаваха и търсеха метод за промяна  на резултата. Това съумяха с попадения на Калоян Бонев и Павел Георгиев Петков в 82-ра минути за 1:2. Във 2-рата минута от даденото продължение на мача от основния арбитър Мартин Марков бяха показани червени картони на Евгени Зюмбулев от ФК „ Кюстендил ” и на Иван Алексиев от ФК „ Балкан ” за непочтено държание, като са лишени от ДК на ЗС на БФС от присъединяване в три срещи. След мача старши треньорът на гостите Иван Редовски показа, че би трябвало всички тимове в групата да се преценяват с неговия отбор, с който ще търси максимума точки във всички мачове, без значение къде и против кого ще играят до края на шампионата.

На стадион „ Свети Петър ” в Банско  се срещнаха тимовете на „ Банско Тийм Сдружение ” и дубъла на „ Левски ” София. Отборът на домакините се поздрави с победа откакто на два пъти новопривлечения Николай Хаджиниколов-Хаджи от дузпи, отсъдени от Георги Спасов за нарушавания против Марио Димитров и Хаджи, порази вратата на Иван Андонов. Добри прояви в този мач имаше от страна на вратаря на домакините Атанас Тъпигьозов. Пропуски за тима на домакините направиха Роман Родопски и Асен Либяховски.

На стадион „ Искър ” в град Самоков се срещнаха тимовете на „ Рилски състезател ” и „ Витоша ” Бистрица. Силно промененият състав на гостите сервира изненада, като в 66-та минута Александър Сергиев съумя да засече ориентирана топка от близко в мрежата на Калоян Петков за 0:1. В тима на домакините не оказа помощ и присъединяване на именити футболисти, минали през авторитетни професионални тимове, с присъединяване в А тима на страната, като Йордан Минев и  Емил Гъргоров, както и Даниел Васев, Георги Божилов, Румен Гьонов и Орлин Старокин.

На стадион „ Чавдар ” в град Етрополе едноименния отбор победи с 4:1 дубъла на ЦСКА София. С голове на Николай Ботев в 5-та, Борис Димитров в 30-та и Ивайло Марков в 47-ма минути футболистите на новия ментор Иван Иванов зарадваха управление и фенове на стадиона, повеждайки с 3:0. В 74-та минута Илиян Антонов от гостите съумя да понижи на 3:1, а две минути преди края на постоянното време Кирил Янакиев вкара четвърто попадение във вратата на Ивайло Неделчев от ЦСКА ІІ. След мача наставникът на младия армейски отбор Стамен Белчев дефинира играта на неговите ученици като извънредно незадоволителна. Според него това е най-слабо изиграния мач досега откогато е поел тима и е могло да се стигне даже и до по-тежка загуба.

На стадион „ Сарая ” в с.Сарая, област Пазарджик, се срещнаха дублиращите тимове на „ Хебър ” Пазарджик и столичния „ Славия ”.  Мачът е минал с териториален превес за тима на домакините и още в 4-та минута е могло да се стигне до отбелязване на гол във вратата на Илиян Илиев. В 24-та минута напречната греда е помогнала на гостуващия отбор след страховит шут на Сашо Лебанов. Първи откриват резултата домакините посредством Даниел Кадьов в 31-ва минута. В 79-та минута Сашо Лебанов от фаул в жанр Меси изпраща топката около стената в мрежата на Илиян Илиев за 2:0.

Почетното попадение за тима на гостите е било дело на Кристиян Балов от дузпа, отсъдена от Мариян Гребенчарски, за 2:1. „ Надявам се през актуалното състезание да покажем добър футбол и да не повтаряме грешките, които се получиха  през шампионата 2021/2022, когато тимът се озова в регионалната група ”, показа старши треньорът на „ Хебър ” ІІ Пазарджик Спас Гигов.

На стадион „ Септември ” в град Разлог се срещнаха локалния „ Пирин ” и „ Оборище ” Панагюрище. Заради късното пускане на лятната подготовка и селекция в придвижване на  тима на гостите всички чакаха лесна победа за домакините. Това, несъмнено, не се случи, тъй като новият ментор на гостуващия отбор Ивайло Аспарухов, който дълги години игра сполучливо в разнообразни тимове в страната и чужбина,  в този момент се демонстрира и като добър футболен експерт – треньор. Макар и за малко време, той съумя да активизира останалите футболисти от миналото състезание и новопривлечените от други клубове и сглоби един доста добър отбор. Това се видя в мача против „ Пирин ” Разлог, където с голове на Кристиян Николов в 33-та, Викторио Георгиев в 89-та и Петко Кирилов Петков в самия завършек на срещата завоюваха с 3:1. Единственото попадение да тима на домакините означи Красимир Шапкаров. Тази победа новият ментор на „ Оборище ” Панагюрище посвети на кмета на общината и управлението на клуба по тази причина, че му повярваха.

На стадион „ Арена Симитли ” новият ментор на ЦСКА 1948 ІІІ Даниел Желязков сервира същинска изненада с победа като посетител локалния „ Септември ” с 3:0.  Головете за тима победител означиха Калоян Стрински в 16-та, Даниел Маджаров в 49-та и Цветомир Цанев в 62-ра минути. В този мач бяха показани два червени картони от страна на арбиръта Любослав Любомиров на Тодор Траянов от „ Септември ” и на Росен Божинов от „ ЦСКА 1948 ІІІ в 73-та минута.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР