Новото дясно обединение Демократична България предлага ограничаване на рекламата на

...
Новото дясно обединение Демократична България предлага ограничаване на рекламата на
Коментари Харесай

Демократична България с мярка срещу масовата продажба на лотобилети

Новото дясно обединяване " Демократична България " предлага ограничение на рекламата на хазарт и на продажбата на лотарийни билети. Формацията е пратила създаден от нея план на промени в Закона за хазарта до ръководителя на Народното събрание и всички парламентарни групи.

Най-съществената смяна, за която упорстват демократите, е хазартните билети и фишове за присъединяване в томболи да се продават единствено в игрални зали или пунктове за приемане на
залози. Идеята е въпросните пунктове да се занимават единствено с хазартна активност и в тях да е неразрешена друга стопанска активност. Това съществено би лимитирало настоящето всеобщо разпространяване на талони за присъединяване в лото и лотарийните игри на фирмите с присъединяване на Васил Божков " Националната лотария " и " Лотария България ", тъй като те се популяризират в най-разнообразни търговски обекти.

" Към сегашния миг особени условия за разпространяване на
хазартни игри се следи единствено при ситуиране и разстояние от учебни заведения и домове за деца, което на процедура протектира разпространяването на лотарийни билети и моменти игри без оглед значимостта за улеснен достъп от беззащитни публични групи ", разясняват от " Демократична България ".

" Сходна императивна смяна се вкарва и при разпространяването на територията на и наоколо до площи обществена и общинска благосъстоятелност, както и лечебни заведения. Промените целят да хармонизират критериите за образуване и разпространяване на
хазарта, без оглед съответния тип игра ", допълват оттова.

Формацията предлага още ограничение на рекламата на
хазарт. Целта е тази активност да се третира наедно с рекламата на тютюневи произведения и алкохол.

" Императивната възбрана за реклама на
хазартни игри ще уеднакви регулацията с европейската в тази посока и ще даде оптимално рестриктивен достъп за промотиране и разпространяване посредством всеобщите средства за осведомление ", разясняват от " Демократична България ".

Конкретното им предложение е реклама на
хазарт да не може да се излъчва по електронните медии преди 22 ч. В плана на демократите обаче остава опцията за изтегляне на тиражите по малкия екран, което в този момент се употребява като " малка врата " за лъчение на хазартни излъчвания. Наградите ще могат да се афишират като брой и тип единствено авансово. Забранява се оповестяването на персонални данни на спечелилите, без значение дали те са съгласни или не.

Неотдавна вицепремиерът Валери Симеонов се разгласи за ограничение на рекламата на
хазарт, а преди десетина дни добави, че скоро следва да внесе в Народното събрание промени в два закона – за хазарта и за радиото и малкия екран.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР