Новосформираната коалиция в СОС между управляващите от ГЕРБ-СДС и представящите

...
Новосформираната коалиция в СОС между управляващите от ГЕРБ-СДС и представящите
Коментари Харесай

Иван Таков: Коалицията на ГЕРБ-СДС и ДБ днес даде пример за погазване на Наредбите на Столична община

Новосформираната коалиция в СОС сред ръководещите от ГЕРБ-СДС и представящите се за съпротива от Демократична България през днешния ден дадоха образец за тъпчене на Наредбите на Столична община. Този коментар направи ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков във връзка приемането на отчетите за именуване на градски пространства в регион " Изгрев " край посолството на Русия с " Героите на Украйна " и " Борис Немцов ".

Това стана по време на днешната сесия на СОС с гласовете на ГЕРБ-СДС и Демократична България. Групата на " Българска социалистическа партия за България " гласоподава изрично срещу.

" Време е всички да си дадем сметка, че нямаме право да подхождаме конюнктурно, съгласно съответния исторически миг при взимането на решения за София, сподели Иван Таков. - Много рисков казус са признатите отчети от новосформираната тройна коалиция в Столичния общински съвет сред ръководещите от ГЕРБ-СДС и Демократична България ".

Иван Таков добави, че за положително или за неприятно, българската история е доста комплицирана. " Допуснем ли да влезем в спиралата на популизма, има заплаха на всеки 20 години да променяме имена на улици, булеварди, квартали според от наложената политическа обстановка, предизвести той. - Никой към този момент не се съмнява, мисля, че оттук-нататък ще живеем в доста бурни и динамични времена, които ще ни слагат пред такива, а и все по-сериозни тествания. Всеки път ли ще променяме имена на улици, ще измисляме и именуваме на " модерните герои " на времето квартали и градове?! ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София напомни, че основаните Наредби в Столична община имат за цел да предотвратят тъкмо това. " А ние, общинските съветници, сме длъжни да се съобразяваме с тях и да ги съблюдаваме, сподели той. - Останем ли равнодушни към безотговорността и основаването на прецеденти със заобикалянето им, без значение с каква цел и причина, съсипваме престижа на институцията. В последните години непрекъснато сме очевидци на това от ръководещите в страната. И резултатът през днешния ден всички го видяхме при гласуването на отчетите... Правилата са, с цел да ги съблюдаваме! Днес общинските съветници от ГЕРБ-СДС и Демократична България ги нарушиха! Показаха на жителите по какъв начин не трябва да се прави, дадоха неприятен образец. Безотговорно! ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР