Новосъздадените Биткойн ETF-и (борсово търгувани фондове) в САЩ бързо натрупаха

...
Новосъздадените Биткойн ETF-и (борсово търгувани фондове) в САЩ бързо натрупаха
Коментари Харесай

Биткойн ETF държат BTC за почти $27 милиарда

Новосъздадените Биткойн ETF-и (борсово търгувани фондове) в Съединени американски щати бързо натрупаха забележителен дял от BTC, наблягайки възходящото си въздействие и предлагайки на вложителите спомагателни благоприятни условия за експозиция към водещата криптовалута.

Според данни на CryptoQuant комбинираните дялове на тези Биткойн ETF-и в Съединени американски щати към този момент надвишават 638,900 BTC , което се равнява на почти $26.8 милиарда.

Водещ в групата е Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC), който може да се похвали с 566,973 BTC на стойност над $23 милиарда. Въпреки забележителните си дялове, GBTC е очевидец на обилни изходящи потоци на обща стойност към $5.5 милиарда от стартирането си. Анализаторите отдават тези отливи на несъстоятелността на FTX и на вложителите, които се възползват от предходни благоприятни условия за арбитраж.

Старшият ETF анализатор на Bloomberg Ерик Балчунас допуска, че сега единствено дребна част от изходящите потоци от GBTC евентуално се насочват към други субекти, като огромна част от тях са ориентирани към FTX и търговците, които са се възползвали от отстъпки.

Пропорционалната връзка сред потоците и размера на компанията допуска фактори, свързани с обсега, дистрибуцията и бизнес тактиките.

За разлика от тях, нововъведените ETF-и, като iShares Bitcoin Trust (IBIT) на BlackRock и Wise Origin Bitcoin Trust (FBTC) на Fidelity, показват забавна наклонност в натрупването на BTC. Всеки от тях е придобил над 20,000 BTC, което е довело до надхвърляне на $1 милиард в границите на първите шест търговски дни.

Балчунас също по този начин акцентира представянето на IBIT на BlackRock, като означи позицията му в топ 15% от всички ETF-и по активи и класирането му в топ 2% въз основа на дневния размер.

Списък на емитентите на спот Биткойн ETF в Съединени американски щати и притежаваните от тях BTC:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР