Новосъздадената отборна смесена надпревара - United Cup, се намира в

...
Новосъздадената отборна смесена надпревара - United Cup, се намира в
Коментари Харесай

Надеждите на Испания са живи: Бадоса оцеля в битка с крампите и там номер на оная

Новосъздадената отборна смесена конкуренция - United Cup, се намира в разгара си и любимците за трофея от шампионата към този момент започнаха своите акции. Именно в тази рубрика попада и отборът на Испания, който макар отсъствието на международния номер едно Карлос Алкарас, в редиците си разполага с 22-кратния първенец от Шлема Рафаел Надал, към който са ориентирани всички упования да поведе родината си в битката за първото място. През вчерашния ден в игра наблюдавахме точно Матадора в борбата на първите ракети сред " Ла Фурия Роха " и Англия, като манакорецът въпреки и да поведе със сет против Камерън Нори, то той позволи цялостен поврат и трябваше да преглътне разочароващата първа загуба от този противник.

Впоследствие втората ракета при дамите на иберийците Нурия Париас-Диас също инкасира проваляне в мача си, с което резултатът след първия ден на съревнованието беше 2:0 в интерес на островитяните. С отговорността да излезе на корта в Сидни през днешния празничен ден за откриващия дуел, в който отборът на Испания се нуждаеше от наложителна победа, се нагърби Паула Бадоса, до момента в който от другата страна на мрежата я очакваше Хариет Дарт. Сблъсъкът сред първите ракети при дамите се трансформира в същинско тестване на волята, в което испанката се бореше непрекъснато с крампи в региона на прасците, но нито за момент не сведе глава и резервира възможностите на страната си, триумфирайки в маратонски мач, траял 3 часа и 4 минути - 6:7(6) 7:6(5) 6:1. По този метод " Ла Фурия Роха " понижа задатъка на Англия до 2:1, като след броени минути на корта ще забележим вторите ракети при мъжете Алберт Рамос-Виньолас и Даниел Еванс.

Още през цялото време на дуела съотношението на силите беше при безспорен паритет, до момента в който в даден миг международната номер 13 не стартира да позволява грешки от рутинна позиция, като двойните неточности съпътстваха всяко от подаванията ѝ и Дарт без да прави нещо изключително, отвори разлика от два пробива задатък при 5:2. Въпреки неподходящата обстановка, в която беше изпаднала опряна до стената някогашната шампионка от Индиън Уелс, то тя откри сили да не сведе главата си нито за момент и възвърне равенството - 5:5.

Впоследствие двете тенисистки си размениха по един гейм изпълнен с куп брейкболи, само че се стигна до законосъобразен свършек на частта с тайбрек. В него трагични мигове не липсваха и въпреки Бадоса да изоставаше в немалки интервали от време, то тя навакса изгубеното при 5:5, само че доста скоро направи следващата си двойна неточност, оказала се пагубна, и международната номер 98 причисли сета към сметката си след 77 минути игра.

На старта на втората част фаворитката съумя да загърби случилото се досега в хода на дуела и чрез отличното разпространение на форхенда си във фаза офанзива проби. Британката в същото време, бивайки непрекъснато окуражавана от своя щаб и най-много капитана ѝ Тим Хенман, подвигна интензитета в размените от дъното на корта, като ги направи надалеч по-изтощителни физически, при което тялото на Паула очевидно не устояваше. Още в четвъртия гейм на сета испанката крампира, като въпреки и да резервира подаването си, то болката се оказа прекомерно огромна и тя изгуби три следващи гейма, изоставайки с 3:4 в резултата.

Въпреки това, международната номер 13 нееднократно е демонстрирала гладиаторския си дух и в даден миг стартира да своебразно да се " храни " от адреналина, като на два пъти повеждаше с пробив и сервира за спечелването на частта, но Дарт остана непоклатима и с рибрейкове поддържаше паритета, отвел ни до нов тайбрек. 13-тият гейм стартира с безспорна доминация от страна на Бадоса, която си обезпечи задатък от 5:0, преди неточностите от ракетата ѝ да се завърнат, като преднината ѝ беше сведена до най-малко при 6:5, но в този момент нервите на британката просто не устояха и тя направи двойна неточност, чрез която международната номер 13 възвърне равенството в обособените сетове 2 часа и 33 минути след началото на срещата.

Темпото на игра разумно спадна в откриващите моменти на решителната трета част, поради изразходената сила от двете тенисистки до момента в конфликта, като всяка от тях се концентрира върху печеленето на личните си подавания. Постепенно с течение на времето и под непрестанните инструкции от страна на Рафаел Надал и капитана Марк Лопес, то Бадоса загърби болката и крампите, при което все по-често превръщаше дланния си удар в точконосител, до момента в който международната номер 98 нямаше отговор против комбинациите на съперничката си, а това само улесни задачата на испанката и тя записа на сметката си пет следващи гейма, поздравявайки се с значимия триумф за своята татковина.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР