Новосъздадената компания Rice Advanced Engineering Systems and Research (RAESR) разработи

...
Новосъздадената компания Rice Advanced Engineering Systems and Research (RAESR) разработи
Коментари Харесай

Хиперкарът с шест двигателя

Новосъздадената компания Rice Advanced Engineering Systems and Research (RAESR) създаде неповторим п рода си хиперкар. Иновацията се назовава Tachyon Speed, а името е заимствано от частицата Тахион, която никой към момента не е виждал, само че теоретично се счита, че Тахионите са обикновени частици, движещи се по-бързо от светлината. Названието е доста амбициозно, какъвто в действителност е и самият план. Новият хиперкар е събрал в себе си редица иновационни технологии и смели механически решения.

Първото от тях е съществуването на шест електрически мотора в автомобила. Системната им мощ е 1 250 к.с., а оптималният въртящ миг е просто поразителен - 4 448 Нм. Предаването, естествено е и на четирите колела. Втората сериозна иновация е коефициентът на въздушно противодействие.



Той не е по никакъв начин дребен - Сх=0.39, само че това се прави за да се усилят оптимално силите на напън настоящи на автомобила. При по-високо скорости се задействат автоматизирани аеродинамични детайли в задната част на колата, които още повече усилват силата на напън.

Третата съществена оригиналност е едва публикуваната тандемна скица за лидера и пасажери, като те могат да се настанят на местата си, откакто цялата предница на автомобила бъде отворена. Tachyon Speed тежи 1 388 кг. Ускорението до 100 става за под 3 секунди, а оптималната скорост е 386 км/ч. Автономният пробег на автомобила пък е 241 километра. Предвижда се малко серийно произвеждане, което автоматически значи, че цената в щатски долари ще е с шест нули.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР