Новорегистрираните безработни надхвърлиха 300 000 души - това сочат последните

...
Новорегистрираните безработни надхвърлиха 300 000 души - това сочат последните
Коментари Харесай

Над 300 хиляди новорегистрираните безработни

Новорегистрираните безработни надвишиха 300 000 души - това сочат последните данни от профилираното ежеседмично наблюдаване на пазара на труда поради Covid-19 на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта.

Данните са за интервала от трети февруари досега.

За същото време постъпилите на работа посредством бюрата по труда са малко над 193 000 души.

Анализът от профилираното проучване на пазара на труда демонстрира, че от 17 август до момента новорегистрираните безработни в цялата страна имат забележителен превес над устроените на работа, като изключително ясно това се вижда през последната седмица от наблюдението от 5 до 11 октомври, когато в бюрата по труда са регистрирани 9 900 души, а намерилите прехранване са едвам 6 500.

Най фрапантна е разликата в област Бургас, където 1200 са новорегистирани безработни против едвам 250 почнали работа, и област Варна надлежно 940 против 270 души.

Социални специалисти изясняват наклонността за растеж на безработицата в последните седмици, и то най-много в морските области, с изчерпването на позитивния резултат на сезонната претовареност от лятото - най към този момент в хотелиерството и ресторантьорството.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР