Новопубликувано изследване, което са правили продължително и съвместно канадски и

...
Новопубликувано изследване, което са правили продължително и съвместно канадски и
Коментари Харесай

62% расте рискът от затлъстяване при ядене със смарт-сърфиране, 39% скача опасността от диабет и сър - slava.bg

Новопубликувано проучване, което са правили дълготрайно и взаимно канадски и щатски учени сподели поразителни резултати. Всички знаем, че да се яде и да се разсейваме, като сърфираме с джаджи, не е целесъобразно. Оказва се обаче, че е напряко рисково. И най-много за децата.
Какво демонстрират научните данни, събрани на индикаторите на 11 хиляди хлапета на възраст от 9 до 11 години? При превозване на повече от час пред екраните на смарт-устройства от всевъзможен темперамент - телефони, преносими компютри, таблети, киндъли и комбинирането на тази активност с ядене, рискът от компулсивно преяждане нараства с невероятните 62%. Което отваря необятно вратата на наднорменото тегло и при непрекъснато излагане на тази заплаха - следва следващо затлъстяване.
Това надалеч не е единственият проблем. Логично е, че затлъстяването претрупва организма и с това нарушава работата и на другите му системи, отвън храносмилателната и отделителната като директни жертви. Резултатите от канадско-американското проучване дават точния % на повишаване на риска от диабет и сърдечно-съдови болести. Той е 39 на 100.
Резултатите на децата не са по-различни от индикаторите при по-възрастните генерации....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР