Новоназначеното служебно правителство ще проведе точно в 10:00 ч. първото

...
Новоназначеното служебно правителство ще проведе точно в 10:00 ч. първото
Коментари Харесай

Новоназначеното служебно правителство ще проведе първото си заседание

Новоназначеното служебно държавно управление ще организира тъкмо в 10:00 ч. първото си постоянно съвещание , оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Проектът на дневен ред включва 11 точки, които кабинетът ще подложи на разискване и гласоподаване . Сред тях са план на решение за разрешаване на транспортен съд на Румъния да навлезе в териториалните води на България, както и разрешаване присъединяване на контингент от Въоръжените сили на България в състава на многонационалния батальон на EUFOR във военната интервенция на Европейски Съюз в Босна и Херцеговина (EUFOR ALTHEA).

Проект на разпореждане за установяване на детайлни правила за даване на безплатна финансова помощ по стратегиите, финансирани от Европейските фондове при споделено ръководство за програмен интервал 2021 – 2027 също е част от дневния ред на кабинета. 

На 2 февруари президентът издаде декрет, с който назначи служебно държавно управление от 3 февруари още веднъж с министър-председател Гълъб Донев . Единствената смяна в състава е министърът на културата - Найден Тодоров, който пое поста от проф. Велислав Минеков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР