Новоназначеният министър на отбраната на Украйна Рустем Умеров призова партньорите

...
Новоназначеният министър на отбраната на Украйна Рустем Умеров призова партньорите
Коментари Харесай

Новият министър на отбраната на Украйна поиска повече тежки оръжия

Новоназначеният министър на защитата на Украйна Рустем Умеров прикани сътрудниците на Киев да усилят доставките на тежки оръжия в изискванията на дълга и сложна контраатака против съветските сили.

" Благодарни сме за цялата оказана поддръжка... Имаме потребност от повече тежки оръжия през днешния ден и в този момент ", сподели Умеров.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че бавните доставки на оръжия попречват контранастъплението на войските.

От юни насам силите на Киев вземат участие в изтощителна контраатака, с цел да си върнат завзетите от Русия територии в североизточната и южната част на страната.

" Украинските воини през днешния ден жертват живота си за главните полезности на демокрацията и свободата. Те се нуждаят от поддръжката на вас, скъпи сътрудници. И тази поддръжка са оръжията ", съобщи Умеров.

Той беше назначен тази седмица, откакто Зеленски прикани за " нови подходи " в украинското министерство на защитата.

Назначението на 41-годишния кримски татарин бележи забележителна смяна за Украйна повече от година и половина след съветската инвазия и следва корупционните кавги в министерството.

Украйна стартира контраофанзивата си, откакто се достави със западни оръжия, само че реализира лимитирани триумфи, защото войските ѝ се сблъскват със мощно укрепени съветски отбранителни линии.

Въпреки това в края на предишния месец Киев разгласи стратегическа победа с завладяването на южното село Роботине, което може да проправи пътя на въоръжените сили да се придвижат по-дълбоко към анексирания от Москва Крим.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР