Новоназначеният министър на отбраната на САЩ Марк Еспър отправи остра

...
Новоназначеният министър на отбраната на САЩ Марк Еспър отправи остра
Коментари Харесай

Новият шеф на Пентагона порица Китай в Япония

Новоназначеният министър на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър насочи остра рецензия против Китай по време на посещаване в Япония и на фона на изострящата се комерсиална война сред Пекин и Вашингтон.

В Токио през днешния ден той съобщи, че военната и икономическа тактика на Пекин е в прорез с учредения на правила интернационален ред, съобщи ДПА.

" Китай продължава да дестабилизира района. Неговата военна експанзия и деликатно премислена тактика за хищническа стопанска система опонира на учредения на правила интернационален ред, който се опитваме да запазим ", сподели Еспър при диалозите си с японския министър председател Шиндзо Абе.

Еспър, който встъпи в служба през юли, е на първата си задгранична аудиенция, посочи Българска телеграфна агенция.

Шефът на Пентагона добави, че държавното управление на президента Тръмп остава ангажирано с " цялостното, необратимо и проверимо нуклеарно разоръжаване на Северна Корея ".

Еспър ще беседва по-късно през днешния ден и с японския си сътрудник Такеши Ивая. Очаква се в тези диалози Еспър да призове Токио да резервира съглашението за продан на разследващи данни със Сеул, макар влошените връзки сред двете прилежащи страни поради търговски проблеми и исторически разногласия. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР