Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Съединени американски щати Кенет

...
Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Съединени американски щати Кенет
Коментари Харесай

Новият американски посланик връчи на президента акредитивните си писма

Новоназначеният ексклузивен и пълномощен дипломат на Съединени американски щати Кенет Мертен връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев.

Toва се случи единствено ден след идването му в страната.

Мертен н аследи поста Херо Мустафа . Тя си потегли от България в края на март, откакто мандатът ѝ изтече.
 
 Кенет Мертен Българска телеграфна агенция
Мертен е някогашен дипломат на Съединени американски щати в Хърватия и Хаити . Той е считан за върховен посланик от сан „ кариерен министър ” и е бил заместител изпълнителен секретар в Държавния департамент на Съединени американски щати.

Професионалният опит на Мертен във Вашингтон включва две назначения в Оперативния център на Държавния департамент, който дава отговор за реагирането при зараждащи изключителни обстановки в интернационален мащаб, обезпечава на управлението на Държавния департамент настояща информация за значими събития и подкрепя ежедневната работа и пътуванията на държавния секретар.

Освен това има опит и като основен заместител помощник-секретар в Бюрото за световно ръководство на гении, а преди този момент е бил заместител помощник-секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Последният мандат на Мертен е бил краткотрайно изпълняващ длъжността шарже д'афер на посолството на Съединени американски щати в Хаити . Носител е на Голям почетен кръст, присъден от държавното управление на Хаити за поддръжката му след земетресението през 2010 година, когато починаха над 170 000 души.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР