Новоизлюпеният лидер на маргиналната партийка Българска прогресивна линия“ и бивш

...
Новоизлюпеният лидер на маргиналната партийка Българска прогресивна линия“ и бивш
Коментари Харесай

Социалистът Красимир Янков завлече известна рекламна агенция  

Новоизлюпеният водач на маргиналната партийка „ Българска прогресивна линия “ и някогашен социалист Красимир Янков е завлякъл известна рекламна организация с пари и е липсващ в конспиративност.

Ужилените от пишман политика си търсят възнаграждението към този момент повече от година. При все, че са си го заслужили с работа и имат подписан легален контракт, възможностите им да съумеят е като да получат писмо от човек, който към този момент не е измежду живите.

„ Прогресивният “ политик се е покрил като шумкар и не ще и да чуе, че би трябвало да извърши договорните си връзки.

През февруари 2021 година „ Българска прогресивна линия “, представлявана от Красимир Янков, и „ Банер Зона “ ЕООД, представлявана от Камелия Такева, подписват контракт за реклама.

Мирише на избори и Янков бърза да се възползва от люто ранената партия-майка Българска социалистическа партия, като се надява, че ще притегли червени гласове към групировката си, която се афишира за лява опция и претендира за „ смяна “ и нов морал в политиката.

Договорът е за външна рекламна активност – за билбордове, с които изживяващият се като опозиционер на Корнелия Нинова икономист от Стара Загора желае да притегли симпатизанти.

Стойността на договорката е за малко над 45 250 лева – сериозна сума за множеството българи и джобни пари за представителите на родната политика.

Малко откакто бива подписан документът, групировката на Янков изплаща към 20 хиляди лв. съгласно отговорностите си по контракта. Останалата по-голяма част от сумата обаче безмълвно отхвърля да заплати.

„ Всичко трябваше да се заплати авансово, тъй като и преди сме си патили, само че те ме увериха да изчакаме малко. Казаха ми: „ Моля ви, изчакайте малко. Бавно и бавно ще платим “, споделя Камелия Такева.

Междувременно нейната компания извършва прецизно отговорностите си и внушителните билбордове с реклама на новия политически план на Красимир Янков се появяват на основни булеварди и кръстовища в София, както и в други огромни градове в страната.

Парите обаче по този начин и не идват. Получават единствено сладки обещания от рода на „ ще си платим, имаме усложнения, изчакайте “. В един миг от „ Българска прогресивна линия “ и персонално Красимир Янков стопират да си подвигат телефоните.

Старозагорският икономист се изсулил като чувалче с квитанции в изборната нощ.

Ужилената компания е решена да си търси правата в съда, само че новоизпеченият партиен водач изкусно финтира призовкарите и не си взема нотариалната покана.

В същото време „ Банер Зона “ ЕООД се оказва осъдена заради… личната си уместност! Понеже работи с политическа партия, рекламната компания по закон е длъжна да се регистрира пред Сметната палата. Плаща си почтително 6000 лева Данък добавена стойност за сума, която действително не е получила.

Красимир Янков пък, който по думите на шефката Камелия Такева, „ няколко пъти излъгал, че ще заплати “, продължавал самоуверено политическата си кариера, като най-нагло отказвал да си заплати за осъществената услуга.

В същото време сякаш „ скромните “ му отговорности от 25 хиляди лева не престават да порастват, защото по силата на контракта за несъблюдение на отговорностите, се дължат неустойки и наказателни лихви. Това се трансформира в голям проблем за правилната в тази ситуация компания и по-конкретно за шефката Камелия Такева. Заради оглушките на Янков и отводът да заплати отговорностите си, тя не може да се разплати с подизпълнителите си по този план.

Те пък на собствен ред завеждат каузи против нея и фирмената, и персоналната й сметка са застрашени от запор, който на процедура ще попречва работата й и е застрашена от банкрут. В случая нейната „ виновност “ се показва в това, че си е свършила правилно работата.

„ Краси си е подобен, напусна Българска социалистическа партия поради интриги, играеше го съпротива против Корнелия Нинова. Винаги и е имал копнеж за власт и пари. Размечта се да е партиен водач или най-малко министър, само че не му се получи “, поделя някогашен народен представител от Българска социалистическа партия.

Над 90% от сътрудниците му са избягали от бутиковата му партия. Сайтът на групировката е застинал обратно във времето, а последните „ настоящи “ вести в него са от… пролетта на предходната година.

Запознати разкриват, че проектите на Красимир Янков в никакъв случай не са били по-големи от това кабинетната му партия да завоюва 1% на изборите, което би му осигурило сладка държавна дотация от 11 лв. за всеки получен автентичен глас.

Уви, икономическите проекти на приключилия университета в Свищов финансист катастрофираха в действителността.

На изборите на 4 април 2021 година „ Българска прогресивна линия “ получи забележителните 3751 гласа – цяла безкрайност от заветния %! На вота на 11 юли предходната година Янков сплотява сили с няколко маргинални леви партии в коалиция „ Ляв съюз за чиста и свята република “. Уви, изплагиатстваните от Апостола думи им донесоха едвам 10 309 гласа.

На последните към този момент избори на 14 ноември „ Българско прогресивна линия “ прави партиен връх – за нея гласоподават 1489 души. Така де факто Красимир Янков се оказа партиен лидер… без партия!

Фактът, че е задлъжнял и лишен от доверие политик обаче не му пречи. Facebook профилът му е деен, а оттова Янков громи българските политици за липса на морал.

Източник: narod.bg



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР