Новоизбраното 49-о Народно събрание ще проведе първото си заседание в

...
Новоизбраното 49-о Народно събрание ще проведе първото си заседание в
Коментари Харесай

49-ото Народно събрание се събира на първото си заседание

Новоизбраното 49-о Народно заседание ще организира първото си съвещание в 10 часа. На първото съвещание ще участват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и служебният министър председател Гълъб Донев и членовете на служебното държавно управление.

Поканени са представители на Конституционния съд, на правосъдната власт, на разнообразни държавни институции, на дипломатическия корпус и на записаните в страната вероизповедания.

Към предходните президенти и ръководители на Народното събрание също са отправени предложения да бъдат посетители на първото съвещание. Покани към посланиците на Русия и Беларус не са отправяни.

Шест партии ще имат представители – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, „ Възраждане “, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, и Има Такъв Народ.

Заседанието ще бъде намерено от най-възрастния присъстващ депутат. В 49-ото Народно заседание доайен още веднъж е Вежди Рашидов.

Депутатите ще положат клетва. След това ще подпишат клетвени листове. В пленарната зала ще прозвучат химнът на България и този на Европейския съюз.

По традиция на първото съвещание на новоизбрания парламент изказвания ще създадат представителите на всички партии и обединения. След това се планува да бъде определен и ръководител на Народното събрание.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР