Новоизбраният украински президент Владимир Зеленски отхвърли предложението на руския си

...
Новоизбраният украински президент Владимир Зеленски отхвърли предложението на руския си
Коментари Харесай

Зеленски: Руските паспорти ни отнемат правото за свободни и честни избори

Новоизбраният украински президент Владимир Зеленски отхвърли предлагането на съветския си сътрудник Владимир Путин за опростена процедура за приемане на съветски паспорти, осведоми БГНЕС.

Вместо това той е завил, че може да даде по-лесно украински паспорти на руснаците.



„ Всички ние съвършено знаем какво ни дават съветските паспорти. Те ни дават правото да бъдем задържани по време на мирни митинги и правото да нямаме свободни и почтени избори”, написа Зеленски в профила си във „ Фейсбук”.

Зеленски е някогашен артист, който този месец завоюва президентските избори в Украйна.

„ Ние ще дадем украинско поданство и жителство на всички жители, които страдат от властнически и корумпирани режими. На първо място на руснаците, които през днешния ден може би страдат най-много”, добави той.
Комикът Зеленски с безапелационна победа на президентските избори в Украйна Това сочат данните от първия екзитпол
Путин неотдавна подписа указ допускащ на хората в източните украински сепаратистки територии да получат по-лесно паспорти. Европейски Съюз жигосах това решение, като го дефинира, като „ нова офанзива над украинския суверенитет”.

Зеленски съобщи, че множеството от украинците ще откажат това съветско предложение, с изключение на тези, „ които са под въздействието на пропагандата” или „ се крият от престъпните следователи”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР